Kan hundar äta blodpudding? Allt du behöver veta

Skribent:

Publiserad:

Uppdaterad:

Kan hundar äta blodpudding

Affiliate Disclaimer

As an affiliate, we may earn a commission from qualifying purchases. We get commissions for purchases made through links on this website from Amazon and other third parties.

Blodpudding är en maträtt som är populär framförallt i Sverige. Många hundägare undrar om de kan ge sina fyrbenta vänner vissa vanliga livsmedel tex blodpudding,

Kan hundar äta blodpudding? Svaret är ja, hundar kan äta blodpudding, i måttliga mängder som som en godbit. Men det finns några saker att tänka på innan du ger det till din fyrbenta vän.

Blodpudding är rikt på järn, vilket kan vara bra för hundar som lider av järnbrist. Men det är viktigt att inte ge för mycket blodpudding till din hund, eftersom det kan orsaka matsmältningsproblem och övervikt. Dessutom innehåller blodpudding höga halter av fett och salt, vilket kan vara skadligt för hundar i stora mängder. Om du vill ge din hund blodpudding som en del av deras kost, se till att det är en sällsynt godbit och inte en daglig föda.

Det finns också några andra saker att tänka på när du ger din hund blodpudding. Se till att du ger dem blodpudding som är tillagad ordentligt och inte rå, eftersom det kan innehålla bakterier som kan göra din hund sjuk. Dessutom bör du undvika att ge din hund blodpudding med tillsatt socker eller andra onödiga tillsatser.

Kan hundar äta blodpudding?

Blodpudding är en maträtt som är populär bland människor, men kan det vara säkert att ge den till hundar? I denna avsnitt kommer vi att titta närmare på vad blodpudding är och om det är säkert för hundar att äta.

Vad är blodpudding?

Blodpudding är en maträtt som vanligtvis görs av blod, mjöl och kryddor. Det är en mörk maträtt som ofta serveras stekt eller kokt. Det finns också torkad blodpudding som kan vara ett bra alternativ till hundgodis. Nuförtiden köps oftast färdig blodpudding i butiken, det är sällan man gör den själv i hemmet.

Är blodpudding säker för hundar?

Ja, hundar kan äta blodpudding i måttliga mängder. Blodpudding är rikt på järn, vilket är en viktig näringsämne för hundar. Men det är viktigt att inte överföra hunden med blodpudding eftersom det är en fet maträtt som kan leda till övervikt. Det är också viktigt att inte ge hunden blodpudding som innehåller lök eller vitlök, vilket kan vara giftigt för hundar.

Det finns också några andra saker att tänka på när du ger din hund blodpudding:

 • Ge inte för mycket blodpudding åt gången. Det kan leda till matsmältningsproblem.
 • Kontrollera alltid förpackningen för att se till att det inte finns några tillsatta ingredienser som kan vara skadliga för hunden.
 • Torkad blodpudding kan vara ett bra alternativ till hundgodis, men se till att det inte är för salt.

Sammanfattningsvis kan hundar äta blodpudding, men det är viktigt att ge det i måttliga mängder och att undvika tillsatta ingredienser som kan vara skadliga för hunden. Torkad blodpudding kan vara ett bra alternativ till hundgodis.

Hur man kan ge blodpudding till sin hund?

När det gäller att ge blodpudding till din hund, finns det några saker att tänka på för att se till att det är säkert och hälsosamt för din fyrbenta vän. Här är några tips och råd för att ge blodpudding till din hund.

Recept för hundmat med blodpudding

Om du vill ge din hund blodpudding som en del av deras dagliga kost, finns det flera olika sätt att göra det på. Här är ett enkelt recept för att göra blodpudding till hundmat:

Ingredienser:

 • 1 kg grisblod
 • 1 kg rågmjöl
 • 1 liter mjölk
 • 2 tsk salt
 • 1 tsk socker

Instruktioner:

 1. Blanda grisblod, rågmjöl, mjölk, salt och socker i en stor skål.
 2. Rör om tills allt är väl blandat.
 3. Häll blandningen i en bakform och täck med folie.
 4. Tillaga i ugnen på 175 grader i ca 2 timmar.
 5. Låt svalna och skär i bitar.

Detta recept ger dig en stor mängd blodpudding som du kan använda som en del av din hunds kost under en längre tid. Se till att du inte ger för mycket blodpudding åt din hund, eftersom det kan vara skadligt i för stora mängder. En tumregel är att inte ge mer än ca 100 gram per vecka till en medelstor hund.

Köpa blodpudding för hundgodis

Gör ditt eget hundgodis genom att torka blodpudding

Om du vill ge din hund blodpudding som en godbit eller belöning, finns det flera olika alternativ. Du kan köpa färdig blodpudding i mataffären eller hos en slaktare, men se till att du köper en variant utan lök eller andra kryddor som kan vara skadliga för din hund.

Du kan också göra ditt eget hundgodis med blodpudding genom att använda samma recept som ovan, men skära blodpuddingen i mindre bitar och torka i ugnen på låg värme. Detta ger dig en hälsosam och naturlig godbit som din hund kommer att älska.

Oavsett om du köper blodpudding eller gör ditt eget hundgodis, se till att du inte ger för mycket åt din hund och att du alltid övervakar dem när de äter. Om du är osäker på hur mycket blodpudding du ska ge din hund eller om din hund har några hälsoproblem, kontakta din veterinär för råd och vägledning.

Hälsosamma alternativ till blodpudding

Om du vill ge din hund en hälsosam och varierad kost, kan det vara bra att tänka på alternativ till blodpudding. Här är några alternativ som kan vara bra att ha i åtanke:

Du kan också läsa om vanliga livsmedel som din hund kan äta: Vilka vanliga livsmedel kan min hund äta istället för hundmat?

Lever

Lever är en bra källa till protein och vitamin A, men det är också rikt på vitamin B12, järn och koppar. Det kan vara en del av en balanserad kost för din hund, men se till att inte ge för mycket, eftersom det kan orsaka matsmältningsproblem.

Träning

Träning är en viktig del av din hunds hälsa och välbefinnande, och det kan också vara en bra belöning för din hund. Du kan använda hundgodis som belöning när du tränar din hund, men se till att det inte utgör mer än 10% av din hunds dagliga födointag.

Protein

kan hundar äta blodpudding?

Protein är en viktig del av din hunds kost eftersom det hjälper till att bygga och reparera muskler och vävnader. Det finns många olika proteinkällor som du kan använda för att variera din hunds kost, inklusive kyckling, kalkon, lax och ägg.

Mage

En hälsosam mage är viktig för din hunds allmänna hälsa och välbefinnande. Du kan hjälpa till att hålla din hunds mage frisk genom att ge den kost som är rik på fiber, som grönsaker och frukt. Du kan också ge din hund probiotika för att hjälpa till att stödja en hälsosam tarmflora.

Att ge din hund en varierad kost är viktigt för dess hälsa och välbefinnande. Genom att inkludera olika proteinkällor, grönsaker och frukt i din hunds kost kan du hjälpa till att säkerställa att den får alla näringsämnen den behöver för att vara frisk och stark.

Vanliga frågor

Hur mycket blodpudding kan jag ge min hund?

Hundar kan äta blodpudding i måttliga mängder. Det är viktigt att inte överföra för mycket då det kan orsaka fetma hos din hund. En rekommendation är att ge din hund blodpudding som torkat hundgodis vid träning eller upplärning för att vara på den säkra sidan.

Hur torkar jag blodpudding till hundgodis?

För att torka blodpudding till hundgodis, skär blodpuddingen i små bitar och placera dem på en plåt. Torka sedan i ugnen på låg värme i cirka 3-4 timmar tills de är torra och hårda. Förvara torkade blodpuddingbitar i en lufttät behållare i rumstemperatur.

Kan jag ge min hund stekt blodpudding?

Ja, du kan ge din hund stekt blodpudding. Men det är viktigt att inte ge den för ofta eller i för stora mängder, eftersom det kan orsaka fetma hos din hund.

Finns det blodpudding utan lök som är säker för hundar?

Ja, det finns blodpudding utan lök som är säker för hundar. Men det kan vara svårt att hitta i mataffären. Det bästa alternativet är att göra din egen blodpudding utan lök.

Hur länge håller torkad blodpudding för hundar?

Torkad blodpudding för hundar kan hålla upp till flera månader om den förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur. Se till att kontrollera torkad blodpudding regelbundet för att säkerställa att den inte har blivit dålig.

Kan hundar äta leverpastej på samma sätt som blodpudding?

Ja, hundar kan äta leverpastej på samma sätt som blodpudding. Men det är viktigt att se till att leverpastejen inte innehåller några ingredienser som kan vara skadliga för din hund, som till exempel lök.

Om skribenten

Senaste artiklarna

 • Orijen Original Hundfoder: Bästa valet för Din Hund?

  Orijen Original Hundfoder: Bästa valet för Din Hund?

  Letar du efter högkvalitativt hundfoder som ger näring och energi åt din fyrbenta vän? Vi har undersökt Orijen Adult Original Hundfoder och det verkar vara ett utmärkt val. Detta hundfoder består av en blandning av protein från kyckling, ägg, fisk och kalkon. Innehållet av kött, organ, brosk och ben återspeglar den kost din hund skulle…

  Read more

 • Är torrfoder billigare än andra hundfoder?

  Är torrfoder billigare än andra hundfoder?

  Att välja rätt hundfoder är viktigt för att hålla din hunds hälsa i toppskick. När det gäller priset kan det vara en utmaning att avgöra om torrfoder faktiskt är billigare än andra typer av hundfoder som finns på marknaden. Denna artikel kommer att jämföra kostnaden för torrfoder med andra alternativ och överväga faktorer som påverkar…

  Read more

 • Torrfoder eller råfoder: Allt behöver du veta

  Torrfoder eller råfoder: Allt behöver du veta

  När det kommer till att välja foder för din hund, kan det ibland vara svårt att veta vad som är det bästa alternativet. Det finns främst två typer av hundfoder: torrfoder och råfoder. Torrfoder består oftast av pressade pellets som innehåller en balanserad blandning av näringsämnen som din hund behöver. Råfoder, å andra sidan, innehåller…

  Read more