Stora guiden till små hundraser [2023]

Skribent:

Publiserad:

Uppdaterad:

små hundraser

Affiliate Disclaimer

As an affiliate, we may earn a commission from qualifying purchases. We get commissions for purchases made through links on this website from Amazon and other third parties.

Små hundraser är mycket populära bland hundägare på grund av deras lätthanterliga storlek, charmiga personlighet och anpassningsförmåga till olika levnadsförhållanden. Dessa hundar är ofta idealiska för dem som bor i mindre utrymmen eller för de som önskar en mindre fysiskt krävande hund. Oavsett om du är en erfaren hundägare eller överväger att skaffa din första valp, erbjuder små hundraser en rad olika personligheter och egenskaper som passar många livsstilar.

När du utforskar små hundraser är det viktigt att ta hänsyn till deras individuella temperament, träningsbehov och eventuella ärftliga sjukdomar. Det finns hundraser som är mer lättskötta och korthåriga, samt de som kräver mer regelbunden motion och träning. Undersök olika raser noggrant och förstå vad som krävs när det gäller träning, socialisering och uppfostran för att kunna välja den bästa rasen för dig och din familj.

Snabba fakta:

 • Små hundraser passar olika livsstilar och bostäder tack vare deras flexibilitet och anpassningsförmåga.
 • Ta hänsyn till temperament, träningsbehov och eventuella ärftliga sjukdomar när du överväger en liten hundras.
 • Det är viktigt att noggrant undersöka raser, träning och socialisering för att välja en hund som passar din livsstil och dina personliga behov.

Taxar

Tax små hundraser
Taxen är en populär liten hundras som är känd sedan medeltiden.

Taxen är en populär liten hundras som är känd sedan medeltiden. Ursprungligen är den en jakthundras, speciellt lämpad för grytjakt. De är kända som en av de mest mångsidiga och användbara jakthundsraserna.

Dessa små hundar kan variera i storlek och vikt, men generellt väger de mellan 5-7 kg. De har ett långsträckt kropp och korta ben, vilket ger dem ett karakteristiskt utseende. Taxar finns i flera olika färger, såsom röda, svarta, bruna och ljusa.

När det kommer till jakt, så är taxen en riktig specialist. Den har utvecklats från att vara en grytjaktshund till en populär rådjursspecialist. Detta beror på dess små och långsamt drivande egenskaper som underlättar för jägaren. Dessutom kan taxen vara användbar i många olika jaktformer.

Som ägare av en tax är det viktigt att erbjuda hunden tillräcklig motion. Även om de har korta ben, så är de mycket aktiva och älskar att röra på sig. Promenader, lek och träning är viktiga för att hålla din tax i god form och nöjd.

Sammanfattningsvis är taxen en liten och mångsidig jakthund som behöver rätt motion för att trivas. Dessutom har de ett unikt utseende och en bred variation av färg och storlek, vilket gör dem till en populär små hundras. Om du överväger att skaffa en tax, ska du vara beredd på en aktiv och användbar hundkompis.

Jack Russell

Jack Russel - små hundraser
Jack Russell-terriern en utmärkt hund för dig som vill träna agility.

Jack Russell-terriern är en av de små hundraser som har väckt uppmärksamhet på grund av sin personlighet och mod. Trots sin lilla storlek är dessa hundar mycket självförtroende och modiga, även då de härstammar från grytjakt. Något som gör Jack Russell till en fantastisk hund för dig som älskar att vara aktiv och upptäcka nya saker tillsammans.

För dig som är intresserad av jakt kan Jack Russell-terriern vara en utmärkt kompanjon. Deras ursprung som grytjägare gör dem mycket självständiga och beslutsamma. Detta har gjort att deras egenskaper för jaktoriginal är utmärkta och särskilt när det handlar om jakt på mindre bytesdjur som rävar och grävlingar.

Dessutom är Jack Russell-terriern en utmärkt hund för dig som vill träna agility. Deras smidighet och kvickhet kommer att imponera både dig och åskådarna, och de är inte rädda för att kasta sig in i nya utmaningar. Med regelbunden träning kommer din hund att utvecklas och bli ännu bättre på att navigera olika hinder.

Precis som med alla hundraser är det viktigt att ge en Jack Russell regelbunden motion. Dessa hundar älskar att springa och leka, så det är viktigt att ge dem en chans att bränna av lite energi varje dag. Att ta långa promenader eller fånga bollar i parken är några exempel på roliga aktiviteter som du och din Jack Russell kan göra tillsammans.

Vad gäller deras hälsa har Jack Russell generellt få hälsoproblem och de lever ofta länge. Men det är viktigt att hålla koll på deras hälsa och eventuella problem som kan uppstå. Regelbundna veterinärbesök och god omsorg kommer att bidra till en frisk och glad hund.

Så om du är på jakt efter en intelligent, modig och aktiv liten hund som passar perfekt till både jakt och agility så är Jack Russell-terriern det perfekta valet för dig. Förbered dig på en hund som kommer förvåna och charma dig med sin energi och mod.

Chihuahua

Chihuahua - små hundraser
Paris Hilton bidrog till att Chihuahua som blev oerhört populär världen över i början av 2000-talet.

Chihuahua är en liten hundras som är populär världen över och känd för sitt lilla format och stora personlighet. Det är världens minsta hundras, med en normal vikt som kan ligga mellan 1 och 2 kilo. Deras ursprung sträcker sig flera tusen år tillbaka och de upptäcktes i Mexiko för ungefär 100 år sedan.

För dig som funderar på att skaffa en chihuahua, så är de trogna och tillgivna sällskap. Denna ras är känd för att vara både modig och fredlig, vilket innebär att de är vänliga mot både människor och andra djur. Chihuahuorna är lätta att träna och anpassar sig väl till sina ägares behov.

Det finns två typer av päls hos chihuahua: lång- och korthårig. Alla färger är tillåtna och det finns många varianter att välja mellan. Det är viktigt att du sköter om deras päls regelbundet för att hålla dem friska och snygga.

När det gäller temperament, är chihuahuor kända för att vara lite skälliga och kan ibland vara misstänksamma mot främlingar och små barn. Det är viktigt att du socialiserar din chihuahua ordentligt så att de blir vana vid olika situationer och människor.

Chihuahuor kräver inte så mycket motion som andra hundraser, men det betyder inte att de är inaktiva. De uppskattar promenader och lek med sin ägare. Det är viktigt att du erbjuder din chihuahua fysisk och mental stimulans för att hålla den frisk och nöjd.

När du överväger att skaffa en chihuahua är det viktigt att vara medveten om att de är känsliga för kyla. På grund av deras lilla storlek och brist på isolerande päls kan de frysa mer än större hundraser. Se till att din chihuahua har tillgång till varma och bekväma platser där de kan sova och vila, samt skyddade kläder vid behov under vintern.

Dvärgschnauzer

Dvärgschnauzer - små hundraser
Dvärgschnauzer är en populär liten hundras som ursprungligen kommer från Tyskland.

Dvärgschnauzer är en populär liten hundras som ursprungligen kommer från Tyskland. Den är känd för sin intelligens, oräddhet och aktiva livsstil. Detta gör den till en utmärkt sällskaps- och vakthund. Dvärgschnauzer har en livlig och nyfiken personlighet, vilket gör den till en rolig och engagerande hund för dig och din familj.

Liksom andra små hundraser, bör dvärgschnauzern äta foder som är speciellt anpassat för mindre hundar. Detta foder har mindre bitar för att vara lätt att tugga och innehåller också all näring en liten hund behöver. Det är viktigt att ge din dvärgschnauzer den bästa möjliga näringen för att upprätthålla hälsa och energinivåer.

Dvärgschnauzern kan vara envis och viljestark, så det är viktigt att du är konsekvent med träningen. Det innebär att sätta gränser och belöna bra beteende från första början. Social träning är också nödvändigt för att få din hund att bli en väluppfostrad medlem av familjen.

Motion är en viktig del av dvärgschnauzerns liv. Den lilla hunden har mycket energi och behöver dagliga promenader och lekstunder för att hålla sig i form. Aktiviteter som agility, lydnad och spårning kan vara bra sätt att engagera din hund och samtidigt ge den fysisk och mental stimulans.

Tänk på att även om dvärgschnauzern är en mindre hundras, kan den fortfarande påminna om en dvärgpinscher i vissa av sina egenskaper. Dvärgschnauzerns intelligens och energinivåer gör att den passar bra för både stadsliv och landsbygd, förutsatt att den får tillräckligt med utrymme och rätt miljö för att trivas.

Sammanfattningsvis är dvärgschnauzern en smart, livlig och lojal liten hund som kan bli en utmärkt familjemedlem och vän. Genom att ge den rätt näring, träning och motion kan du njuta av många år av sällskap och glädje med din lilla hund.

Dansk-Svensk Gårdshund

Dansk-svensk gårdshund är en liten, aktiv och mångsidig hundras som passar utmärkt för dig som söker en pigg och trevlig familjehund. Rasen härstammar från sydsvenska och danska gårdar och har funnits där i flera generationer 1. Denna lilla hundras användes både som vakthund och råttfångare, men även som trogen sällskapshund, precis som idag 2.

När det gäller motion och aktiviteter är dansk-svensk gårdshund en pigg och energisk ras som trivs med att aktiveras både mentalt och fysiskt. Den passar utmärkt för hundsporter som agility, freestyle, spår, lydnad, bruks och utställning 3. Om du gillar att träna och tävla med din hund kan denne hundras även vara en duktig jagthund, då många tränar och tävlar i viltspår 4.

Dansk-svensk gårdshund är känd för sin charmiga framtoning och mångsidiga personlighet, vilket gör den lätt att anpassa sig i de flesta situationer 5. Om du överväger att skaffa en blandras kan det vara intressant att veta att dansk-svensk gårdshund kan vara en utmärkt ras att korsa med andra små hundraser. Detta kan resultera i en aktiv och mångsidig blandras som passar i allt från familjelivet till tävlingsarenan.

Sammantaget är dansk-svensk gårdshund en utmärkt representant för små hundraser och en idealisk kamrat för dig som vill ha en liten, aktiv och mångsidig hund. För att säkerställa att din dansk-svensk gårdshund får ett hälsosamt och aktivt liv, är det viktigt att du upprätthåller regelbunden motion, mental stimulans och kärleksfullt omhändertagande.

Footnotes

 1. Domesticerat

 2. AniCura Sverige

 3. Svenska Kennelklubben

 4. Svenska Kennelklubben

 5. Domesticerat

Dvärgpudel

Dvärgpudel - små hundraser
Dvärgpudel är en liten hundras som är känt för sin eleganta utseende och smala nos.

Dvärgpudel är en liten hundras som är känt för sin eleganta utseende och smala nos. De har en lockig päls som kommer i många färger, bland annat blå, grå, silver, brun, aprikos och gräddfärgad. Dvärgpudeln är en mindre variant av pudlar och har en mankhöjd på 28-35 cm och väger 4-7 kg.

Dvärgpudeln är en aktiv hund som behöver tillräckligt med motion för att vara lycklig och frisk. Det är viktigt att du ger din dvärgpudel dagliga promenader och lekstunder för att säkerställa deras fysiska och mentala välbefinnande. Denna lilla hundras är också väldigt intelligent, vilket gör dem lätta att träna och passar bra för olika hundsporter.

När det gäller temperament, är dvärgpudeln oftast en vänlig och social hund som kommer bra överens med barn, andra hundar och djur. Denna hundras kan även vara allergivänlig tack vare deras lockiga päls som inte fäller lika mycket som långhåriga raser, vilket kan vara en fördel för personer med hundallergi.

Förutom dvärgpudel, finns det även en mindre variant kallad toypudel. Toypudeln liknar dvärgpudeln i utseende men har en mankhöjd på 24-28 cm. Både dvärgpudeln och toypudeln är utmärkta val för den som söker en mindre hund med massor av personlighet och charm.

Att välja en dvärgpudel som din följeslagare innebär att du får en intelligent, aktiv och sällskaplig liten hund som trivs i de flesta miljöer. De är enkla att träna, allergivänliga och kommer bra överens med både människor och andra djur. Dvärgpudeln är en utmärkt hundras att överväga om du vill ha en liten, kärleksfull och livlig hund.

Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog - små hundraser
Shetland Sheepdog, även känd som Sheltie, är en liten till medelstor och elegant hund med en attraktiv och lång päls.

Shetland Sheepdog, även känd som Sheltie, är en liten till medelstor och elegant hund med en attraktiv och lång päls. De har en man kring nacke och bröst samt rikliga fanor (längre päls) på ben och svans [1].

Shelties har sitt ursprung på Shetlandsöarna där de var värdefulla gårdshundar för torparna som livnärde sig på fiske och fårskötsel [2]. Shetland Sheepdog är uppskattade för sin livliga, kvicktänkta, arbetsvilliga, följsamma och hängivna karaktär [3].

När det gäller motion och träning är Shetland Sheepdog en aktiv hundras som trivs bäst när de får arbeta både fysiskt och mentalt. Det är viktigt att du aktiverar din Sheltie genom regelbunden motion som promenader, löpning, agility, och även hundträning såsom lydnad och rallylydnad [4]. Även om de inte är traditionella jagthundar kan de ha en instinkt att valla och hjälpa till vid arbete med boskap.

Trots Shelties aktiva natur har de en försiktig och snäll personlighet som gör dem till populära familjehusdjur [5]. De är lämpliga för små hem och kan hantera tid ensamma, men det är viktigt att också ge dem kärlek, uppmärksamhet och regelbunden träning för att hålla dem lyckliga och friska.

Det är viktigt att ta hand om deras päls genom regelbunden borstning och pälsvård för att undvika tovor, hålla dem rena och minska risken för hudproblem. En vältränad Shetland Sheepdog är inte bara en trevlig följeslagare utan också en hund som är redo för alla slags aktiviteter i hemmet och utomhus.

Japanese Chin

Japanese chin - små hundraser
Japanese Chin är en populär medlem av kategorin små hundraser och är känd för sitt sällskap och personlighet.

Japanese Chin är en populär medlem av kategorin små hundraser och är känd för sitt sällskap och personlighet. Denna lilla hundras kommer ursprungligen från Japan och passar perfekt som sällskapshund för vuxna och äldre ägare som vill ha en lugn och följsam kamrat. De har känsliga nackar och bör promeneras med sele snarare än koppel. För att säkerställa deras hälsa, se till att ge dem hundmat som inte innehåller majs då många är allergiska mot majs.

När det kommer till Japanese Chins temperament, är de karakteristiska för deras hängivenhet och vänlighet. De har en lugn och känslig personlighet och är sällan kompatibla med små barn eller hundar med hög energi på grund av deras bräckliga ben och lugna natur. Japanese Chins är idealiska som knähundar och är kända för att vara lugna och tillgivna sällskapshundar.

Denna ras har en lång, slät och silkeslen päls som är vit med svarta eller röda fläckar. De har stora ögon, breda och hängande öron samt en svans med långa hårstrån. Deras raffinerade utseende gör dem till en attraktiv medlem av små hundraser.

För att ta väl hand om din Japanese Chin är det viktigt att vara medveten om vissa vanliga hälsoproblem som kan drabba dem, såsom patellaluxation och hjärtblåsljud. Regelbundna besök hos veterinär och en balanserad kost kan bidra till att förebygga eller behandla eventuella hälsoproblem.

Sammanfattningsvis är Japanese Chin en charmig, kärleksfull och lugn liten hundras som passar perfekt som sällskapshund för de som uppskattar en lågmäld men hängiven vän. Deras temperament och personlighet gör dem till en omtyckt hundras inom kategorin små hundraser.

Malteser

Maltese - små hundraser
Malteser hundar är en populär ras av små hundraser, kända för att vara små, fluffiga och lojala

Malteser hundar är en populär ras av små hundraser, kända för att vara små, fluffiga och lojala. Denna ras uppskattar verkligen mänskligt sällskap och är kända för att vara kärleksfulla, sociala och vänliga.

En viktig aspekt av en Maltesers personlighet är deras temperament. De är ofta aktiva och älskar att leka, men samtidigt kan de vara lugna och välmående runt sina ägare. På grund av deras små storlek är de idealiska för att bo i lägenheter eller mindre bostäder.

När det gäller personligheten hos dessa små hundar, kommer du att märka att de är intelligenta, vilket gör dem lätta att träna. Malteser hundar är kända för att vara anpassningsbara, så de kan passa bra in i många olika familjesituationer och livsstilar. De är lätta att leva med och kommer snabbt att bli mycket lojala mot sina ägare.

Du bör vara medveten om att denna hundras kräver en del underhåll när det gäller deras päls. Regelbunden borstning och badning kommer att hjälpa till att hålla deras vackra vita päls ren och frisk. Så länge du är villig att ägna tid åt att ta hand om deras päls och lägger energi på att aktivera din Malteser, kommer du att märka att denna lilla vovve är ett utmärkt tillägg till ditt liv och hem.

Pomeranian

Pomeranian - små hundraser
Pomeranian är en liten hundras som är känd för sitt distinkta och söta utseende.

Pomeranian är en liten hundras som är känd för sitt distinkta och söta utseende. De ser ut som små minirävar, med långa uppresta täckhår och tjock underull, vilket gör dem lika fluffiga bollar. Deras päls kan ha en mängd olika vackra färger som ger varje hund sin unika personlighet.

När det gäller deras personlighet och temperament, är Pomeranians kända för att vara livliga, glada och positiva hundar. De älskar sina ägare och trivs bäst i bekanta omgivningar. Dessa små och robusta hundar är mycket kärleksfulla och vänliga, men måste hanteras med omsorg för att förhindra skador, särskilt när de interagerar med större hundar och små barn på grund av sin lilla storlek.

För att ta hand om din Pomeranians päls och pälsvård, är det viktigt att regelbundet borsta och kamma igenom deras tjocka underull för att undvika trassel och hålla pälsen i bästa möjliga skick. Regelbunden bad och trimning kan också hjälpa till att kontrollera eventuellt överflödig håravfall och hålla pälsen vacker och glänsande.

Pomeranians är inte bara söta och tillgivna sällskapshundar, utan de kan också vara mycket aktiva och älskar att delta i olika hundsporter såsom agility, flyball och rallylydnad. Deras intelligens och lekfullhet gör dem utmärkta för träning där de får använda luktsinnet för att söka, vilket bidrar till att hålla dem mentalt och fysiskt stimulerade.

Kort sagt, en Pomeranian kan vara det perfekta tillskottet till din familj om du är ute efter en liten hundras med mycket personlighet, karaktär och en vacker päls. Se bara till att tillgodose deras behov av kärlek, omsorg och träning för att ge dem det bästa livet som möjligt.

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier - små hundar
Yorkshireterrier är en populär liten hundras som först uppkom i Skottland.

Yorkshireterrier är en populär liten hundras som först uppkom i Skottland, men senare blev mer förknippad med England när de flyttade till Yorkshire i södra delen av landet. Det är en alert och orädd hund som är känd för sitt vackra och långa hår. De trivs nära sina ägare och är ofta mycket lojala.

När det gäller personligheten är yorkshireterrier pigg, nyfiken och villiga att följa med på alla äventyr. De har en stark vilja och kräver en konsekvent uppfostran. Yorkies anses av många som en “stor hund i liten förpackning”, vilket innebär att även om de är små till storlek, har de fortfarande en kraftfull personlighet. Du kan förvänta dig att din yorkshireterrier kommer att vara mycket aktiv och livlig.

En av de mest kända egenskaperna hos yorkshireterrier är deras päls. Deras päls är lång, fin och mjuk utan underull, vilket innebär att de inte fäller lika mycket som andra hundraser. Däremot kräver pälsen en hel del pälsvård, och du måste vara beredd att borsta och klippa din yorkshireterrier regelbundet. Pälsvård är särskilt viktig om du vill hålla pälsen lång och undvika tovor.

Yorkshireterrier är en utmärkt sällskapshund, speciellt för de som bor i mindre bostäder eller har begränsad plats. De kommer bra överens både med barn och vuxna och är ofta mycket anpassningsbara till olika levnadsmiljöer. Förutom sin charmiga personlighet är yorkshireterrier också begåvade vakt- och vakthundar.

När du överväger att skaffa en yorkshireterrier är det viktigt att komma ihåg att de kräver mycket engagemang och kärlek. De måste få regelbunden motion, mental stimulans och gott om social interaktion för att trivas. Om du är beredd att lägga ner tiden och ansträngningen för att ta hand om en yorkshireterrier kommer du att bli belönad med en lojal och kärleksfull följeslagare.

Mops

Mops - små hundraser

Mops är en av de populära små hundraser som passar utmärkt för sällskap och har ett underhållande temperament. Denna hundras är känd för sin personlighet och nyfikenhet, som ofta lockar fram glada skratt. Som ägare till en mops kan du räkna med en komisk och gladlynt kamrat som trivs i människors sällskap.

Denna hundras har många karaktärsdrag som gör den till en trofast vän. Den samsas mycket bra med alla hundar och är en okomplicerad hundras. Den har en massa personlighet trots sin lilla storlek, och är känd för sitt lekfulla och nyfikna beteende. Mopsen älskar att vara i centrum och njuter av att vara den som får alla att skratta.

Mopsen har en kort, mjuk, glänsande päls som finns i flera olika färger, såsom silver, aprikos, sandfärgad eller svart. Den är en dvärghund och dess storlek varierar mellan 25-33 cm i mankhöjd, med en vikt på 6,3-8,1 kg. Trots sin lilla storlek är mopsen en stark och kraftigt byggd hundras.

Om du funderar på att välja en mops är det viktigt att notera att den inte är allergivänlig. Den korta pälsen kan fortfarande orsaka allergier hos känsliga personer, så om du är allergisk mot hundar eller har någon i din familj som är det, kan det vara klokt att överväga en annan hundras. För den som inte lider av hundallergi är mopsen dock en fantastisk och underhållande följeslagare att ha i hemmet.

Shih Tzu

Shih Tzu - små hundar
Shih Tzu är en populär liten hundras som ursprungligen härstammar från Tibet och Kina.

Shih Tzu är en populär liten hundras som ursprungligen härstammar från Tibet och Kina. Denna lilla hund är känd för sin lekfulla och vänliga natur, vilket gör den till en utmärkt sällskapshund. Dess stora och mörka ögon, samt dess pampiga päls, ger den ett charmigt och oemotståndligt utseende.

När det gäller temperament är Shih Tzu en aktiv och livlig hund som älskar sällskap. De trivs i såväl stora som små familjer och kan anpassa sig till en mängd olika levnadsförhållanden. Dessa hundar är kära för att vara tillgivna och lojala mot sina ägare, vilket gör dem till perfekta följeslagare. Enligt Arken Zoo brukar en Shih Tzu vara nöjd med långa promenader och lekstunder i trädgården eller parken.

Shih Tzus päls är en av dess mest distinkta egenskaper. Den täta och långa pälsen kan vara enfärgad eller flerfärgad och kräver regelbunden pälsvård. För att hålla din Shih Tzus päls i gott skick kan det vara bra att planera in regelbundna borstningar, trimning och eventuellt bad. Att ta hand om Shih Tzus päls är viktigt för att undvika att den blir tovig och matt, samt för att bibehålla en sund och frisk päls.

Slutligen bör du vara medveten om att Shih Tzu, liksom många andra små hundraser, kan ha vissa hälsomässiga problem. Det är viktigt att vara uppmärksam på dina Shih Tzus hälsa och att regelbundet träffa en veterinär för hälsokontroller och vaccinationer. Med rätt omvårdnad kan en Shih Tzu leva ett långt och lyckligt liv som en omtyckt och trogen familjemedlem.

Toy Fox Terrier

Toy Fox Terrier - små hundraser
Toy Fox Terrier är en liten hundras som är populär bland små hundraser. De har sina rötter i USA och har utvecklats genom korsningar av bland annat släthårig foxterrier, chihuahua och italiensk vinthund.

Toy Fox Terrier är en liten hundras som är populär bland små hundraser. De har sina rötter i USA och har utvecklats genom korsningar av bland annat släthårig foxterrier, chihuahua och italiensk vinthund. Denna lilla hundras är känd för sina vänliga och utåtriktade egenskaper, vilket gör dem till ett utmärkt sällskap för människor som föredrar mindre hundar.

Toy Fox Terrier är en aktiv och energisk hundras. De har en stark jaktinstinkt och kan vara utmärkta jakthundar för mindre vilt. För att hålla din Toy Fox Terrier i form och nöjd är det viktigt att erbjuda regelbunden motion, vilket kan innefatta promenader, lek och aktivering genom träningsövningar.

När det kommer till träning av en Toy Fox Terrier, uppskattar de variation och utmaningar i sina aktiviteter. Dessa hundar är intelligenta och lär sig snabbt, så du kan prova att lära dem olika kommandon och tricks. En del Toy Fox Terriers kan också tränas för hundsport, som agility och lydnad, för att tillgodose deras energibehov och mental stimulering.

Sammanfattningsvis är Toy Fox Terrier en värdig medlem av små hundraser för dem som söker en aktiv och lojal kamrat. De erbjuder jakt och sportpotential för den rätta ägaren, men deras största styrka ligger i deras förmåga att vara en kärleksfull och engagerad följeslagare. Ta hand om din Toy Fox Terriers motion och träning, och du kommer att ha en glad och nöjd hund vid din sida.

Släthårig Foxterrier

Släthårig foxterrier - små hundraser
Släthåriga foxterrier är kända för att vara rörliga och uppmärksamma hundar.

När det kommer till små hundraser är den släthåriga foxterriern en utmärkt representant. Denna hundras har varit känd för sitt livliga och aktiva utseende, med en kompakt och muskulös kropp byggd för snabbhet och smidighet.

Släthåriga foxterrier är kända för att vara rörliga och uppmärksamma hundar. De är arbetsvilliga, vänliga och orädda, vilket gör dem till utmärkta jakthundar. Ursprungligen användes de för att jaga rävar och råttor, och de har även en stor förmåga att gräva och arbeta under jorden.

En viktig aspekt av deras jaktinstinkt är deras intelligens och snabba rörelser. Deras uppmärksamhet och spända förväntan gör att de ständigt är i beredskap, redo att sättas i arbete. Även om deras främsta syfte är jakt under jorden, älskar många av dem också vatten och att bada på sommaren.

När det gäller att hantera en släthårig foxterrier inom jakt, är det viktigt att förstå att de kräver mycket träning och aktivering för att trivas. De är en alert ras som vill ha tydliga uppgifter, och om de inte får tillräckligt med mental stimulans kan de bli uttråkade och utveckla oönskade beteenden.

Det finns också en liknande hundras kallad toy foxterrier, som är en mindre variant av den släthåriga foxterriern. Dessa små hundar väger vanligtvis bara upp till 3 kg och skapades genom att korsa små släthåriga foxterrier med chihuahua och italiensk vinthund. American Kennel Club erkände officiellt denna miniversion 2003.

Trots deras storlek är släthåriga foxterrier ändå en imponerande jakthundras. Med rätt träning och stimulans kan de bli en mycket värdefull partner vid jakt och andra aktiviteter, samtidigt som de är lojala och vänliga vänner i hemmet.

Volpino Italiano

Volpino Italiano - små hundraser
Volpino Italiano är en liten hundras från Italien, känd för sin livlighet och mod.

Volpino Italiano är en liten hundras från Italien, känd för sin livlighet och mod. Denna hund har varit populär både vid hoven och bland vanligt folk, främst på grund av sin naturliga vakt- och varningsegenskaper.

När det gäller motion och träning, behöver Volpino Italiano regelbunden motion för att hålla sig aktiv och frisk. Dagliga promenader och lek i säkert inhägnade områden är mycket viktiga. Denna energiska ras kan även vara aktiv inomhus och anpassar sig väl till livet i både lägenheter och större bostäder.

Volpino Italiano kanske inte är den mest typiska jakthunden, men deras mod och naturliga vaksamhet gör att de kan fungera väl som hjälpmedel vid jakt. Med rätt träning kan de läras att spåra och markera byten, men deras primära styrka ligger i deras förmåga att varna för obehöriga eller hotande djur och människor i jaktsituationer.

Som jakthund kan Volpino Italiano även bidra till träningspassen för att förbättra sina fysiska och mentala förmågor. Agility-kurser, spårning och apportering är exempel på aktiviteter som kan hjälpa din hund att utveckla sina färdigheter och stärka ert band.

Slutligen är det viktigt att notera att Volpino Italiano är en intelligent och självständig ras, vilket innebär att de kan vara en utmaning att träna för förstagångsägare. Konsekvent, positiv förstärkning och en tydlig ledarroll är avgörande för att säkerställa att din Volpino Italiano blir en lydig och väluppfostrad hund.

Affenpinscher

Affenpinscher - små hundraser
Affenpinscher är en liten och charmig hundras som ursprungligen kommer från Tyskland

Affenpinscher är en liten och charmig hundras som ursprungligen kommer från Tyskland. Dess terrierliknande utseende, med ett busigt ansiktsuttryck, gör den till en populär dvärghund. En fullvuxen Affenpinscher har en mankhöjd på 24-28 cm och en vikt på 3-4 kg. Dess päls är normalt svart, med eller utan grå nyanser, och sträv i konsistensen.

Affenpinscher är inte bara en söt liten hund utan även en sällskapshund, vilket innebär att den främst vill vara med sin ägare. De är kända för att vara mycket lojala och kärleksfulla gentemot sina ägare, vilket gör dem till en utmärkt familjehund.

När det gäller temperament, är Affenpinscher kända för att vara envisa och självständiga. De har ett modigt och lekfullt temperament, vilket innebär att de är redo att ta sig an både äventyr och utmaningar. Trots deras lilla storlek har de ofta en stor personlighet och ett hjärta fyllt av mod och nyfikenhet.

Affenpinschers pälsvård kräver en del arbete, men det är viktigt för att behålla deras friska och vackra päls. De har en tendens att fälla lite och rekommenderas att borstas regelbundet för att undvika tovor och hålla pälsen ren och frisk.

Sammanfattningsvis är Affenpinscher en liten, modig och charmig hundras med mycket kärlek att ge. De är utmärkta sällskapshundar och kommer göra en fantastisk följeslagare för både enskilda och familjer. Dock är det viktigt att vara tålmodig och konsekvent i träningen för att få ut det bästa av deras personlighet och förmåga.

American Hairless Terrier

American hairless terrier - små hundraser
American Hairless Terrier är en liten hundras som härstammar från rat terriern.

American Hairless Terrier är en liten hundras som härstammar från rat terriern. Denna hundras är livlig, modig och lojal, och fungerar idag främst som sällskapshund. Eftersom den är hårlös, anses den vara mer allergivänlig än många andra hundraser.

Den här lilla hunden är känd för sin alerta, energiska och nyfikna natur. American Hairless Terriers är också lättlärda, vilket gör dem lämpliga för både nybörjare och erfarna hundägare. Med regelbunden träning och socialisering från tidig ålder kommer de att bli trevliga och välartade sällskapshundar.

Utseendet på dessa hundar skiljer sig något åt. Vissa American Hairless Terriers föds med en liten mängd hår, medan andra är helt hårlösa. Deras hud är dock alltid slät och glansig, vilket ger dem ett unikt utseende.

Trots sin storlek behöver dessa hundar regelbunden motion för att hålla sig både mentalt och fysiskt aktiva. Det är viktigt att du ger din American Hairless Terrier tillräckligt med stimulans och utrymme för att utforska, leka och röra på sig.

När det gäller vård av rasen är American Hairless Terrier relativt lågunderhåll. Eftersom de saknar päls och är allergivänliga kräver de inte samma rutin för pälsvård som många andra hundraser. Det är dock viktigt att hålla deras hud ren och skyddad från solen för att undvika hudproblem.

Även om denna lilla hundras inte är den mest välkända, har den många charmiga och positiva egenskaper som gör den till en utmärkt sällskapshund. Om du letar efter en liten, allergivänlig hundras med mycket personlighet, kan American Hairless Terrier vara det perfekta valet för dig.

Bichon Frise

Bichon Frise - små hundraser

Bichon Frise är en liten och charmig hundras som ursprungligen kommer från Medelhavsländerna. De är släkt med andra små raser som bichon havanais, bichon bolognese och malteser. Med sitt glada och kvicka temperament är Bichon Frise en utmärkt sällskapshund.

Som ägare av en Bichon Frise kommer du märka att de har en livlig personlighet och älskar att vara i centrum för uppmärksamheten. De trivs bäst i en aktiv och engagerad familj som ger dem den kärlek och omsorg de behöver. Rasen har måttliga energinivåer och behöver regelbunden motion för att hålla sig hälsosam och lycklig.

En av Bichon Frise’s mest kända egenskaper är deras vackra, krusiga päls. Pälsen är vanligtvis vit eller krämfärgad och kräver en del pälsvård för att förbli mjuk och frisk. Detta innebär regelbunden borstning och badning samt professionell trimning ett par gånger om året. Att ta hand om din Bichon Frise’s päls är viktigt för deras välbefinnande och hjälper till att minimera risken för hudproblem.

Tänk på att även om Bichon Frise anses vara en allergivänlig hundras, är det viktigt att spendera tid med rasen innan du tar beslutet att skaffa en själv. Detta hjälper dig att förstå om du har någon allergisk reaktion på rasens päls eller saliv.

Med en genomsnittlig livslängd på 12-15 år är Bichon Frise en hundras som kommer att vara en del av din familj under lång tid. Genom att ge din Bichon Frise rätt mängd kärlek, uppmärksamhet och skötsel kan du se fram emot många år av glädje tillsammans.

Australisk Terrier

Australisk terrier - små hundraser
Australisk terrier är en av de små hundraser som passar utmärkt som sällskapsdjur och familjehund.

Australisk terrier är en av de små hundraser som passar utmärkt som sällskapsdjur och familjehund. Dessa små hundar är lekfulla, energiska och tillgivna, perfekt för dig som söker en hund med mycket personlighet.

Australiska terriers har sina rötter som jakthundar och har därför en naturlig instinkt att vara uppmärksamma och vaksamma. De är också sportiga och tåliga, vilket gör dem till en utmärkt hund för skogspromenader och äventyr.

När det gäller träning är det viktigt att erbjuda din australiska terrier regelbunden motion. Detta kan innefatta dagliga promenader, lek i trädgården eller deltagande i hundsporter som lydnad och agility.

Eftersom australiska terriers är små hundar, kommer de inte att kräva lika mycket fysisk träning som en större hund. Men de har fortfarande ett behov av mentala utmaningar och stimulans. Därför är det bra att kombinera fysisk aktivitet med mental träning, till exempel genom att gömma godis i aktiveringsleksaker eller genom att lära dem nya trick.

Att skapa en stark relation med din australiska terrier är viktig för att främja en positiv inlärningsmiljö. Var konsekvent och tålmodig när du tränar din hund, och använd gärna belöningsbaserad träning för att uppmuntra dem att lära sig snabbt och effektivt.

Sammantaget är australisk terrier en härlig och charmig lille hund, som passar utmärkt för dig som söker en aktiv och tillgiven följeslagare.

Papillon

Papillon små hundraser
Papillon är en liten och elegant hundras som stammar från Frankrike och Belgien

Papillon är en liten och elegant hundras som stammar från Frankrike och Belgien. Den har en mankhöjd på 20-28 cm och en vikt mellan 3-5 kg. Pälsen är lång och silkeslen, huvudsakligen vit med inslag av svart och brunt. Namnet Papillon, som betyder fjäril på franska, kommer från de karakteristiska öronen som liknar fjärilsvingar.

Denna hundras var mycket populär bland hovdamer i Frankrike och har funnits i hundratals år. Tack vare sin intelligens och lätthanterliga storlek, blir Papillon ofta använd inom agility och andra hundsporter. Som en del av toy-raser, klassificeras Papillon som en dvärgspaniel.

När det kommer till Papillons temperament och personlighet är de kända för att vara glada och utåtriktade. De är lika glada över att sitta i knäet som att springa runt i huset. Trots deras livliga och energiska natur är de inte nervösa eller överspända. Papillons är lätta att ta hand om och är utmärkta sällskapshundar för både familjer och enskilda personer.

Papillons är också kärleksfulla och vänliga hundar som har lätt för att knyta an till sina ägare. De är läraktiga och intelligenta, vilket gör dem relativt enkla att träna. Det är dock viktigt att komma ihåg att som med alla hundraser bör deras utbildning och socialisering påbörjas tidigt för att främja en välbalanserad personlighet och goda beteenden.

Med rätt skötsel och kärlek kan Papillon bli en trygg och kärleksfull följeslagare, som passar utmärkt för dig som vill ha en liten och charmig hundras med mycket personlighet. De är inte bara vackra att se på, utan deras glada och vänliga temperament gör dem till underbara sällskap i många olika situationer.

Griffon Bruxellois

Griffon bruxellois
Griffon Bruxellois är en liten hundras med en vikt mellan 3,5 och 6 kg.

Griffon Bruxellois är en liten hundras med en vikt mellan 3,5 och 6 kg. Denna lilla hund har en kraftig och kort kropp samt en högt buren svans. Rasen kännetecknas av en kort, bred nos och underbett. Pälsen kan vara antingen slät, som kräver lite skötsel, eller grov med distinkt skägg och lurvigt hår som kräver mer skötsel.

Griffon Bruxellois är känd för att vara en glad och lojal hund som tycker om att vara kring människor. De tenderar att fästa sig vid en familjemedlem mer än andra och följer ofta med dig vart du än går i huset. Rasen är smart, lojal och ivrig att vara till lags.

När det gäller motion och träning är Griffon Bruxellois en härlig liten hundkompis som uppskattar promenader och lek. Dessa små hundarälskare lek och utmaningar, så det är viktigt att hålla dem aktiverade och engagerade. Däremot är Griffon Bruxellois inte en traditionell jagthund, så deras motion och träning behöver fokusera mer på mental stimulans och lek än intensiv fysisk aktivitet.

För att ta hand om en Griffon Bruxellois på bästa sätt bör du erbjuda regelbunden motion, mental träning och kärleksfulla interaktioner. Genom att göra detta kommer du att ha en lycklig och välmående liten hund som trivs i sitt hem och sin familj.

Cairn Terrier

Cairn Terrier - liten hund
Cairn Terrier är en trevlig liten hund som ursprungligen kommer från Skottland.

Cairn Terrier är en trevlig liten hund som ursprungligen kommer från Skottland. Denna lilla hundras är en aktiv grythund som är känd för att vara modig och tålig.

När det gäller motion, så behöver Cairn Terrier dagliga promenader och utomhusaktiviteter för att upprätthålla sin goda form och hälsa. Du kan också engagera din Cairn Terrier i träning och olika hundsporter för att ge dem den mentala och fysiska stimulans de behöver. Agility, lydnad och nosework är några av de aktiviteter du kan överväga för din Cairn Terrier.

Som jakthund har Cairn Terrier en stark jaktinstinkt, vilket innebär att de kan vara intresserade av att förfölja smådjur som rävar, grävlingar och råttor. Deras storlek och kvickhet gör dem till utmärkta jakthundar i mark och gryt, och de är också naturligt duktiga på att spåra och störta byte. Även om de är små, är de modiga och orädda när det gäller jakt.

Cairn Terrier kräver regelbunden träning och socialisering för att bli väluppfostrade och lyhörda hundar. Det är viktigt att du tränar din Cairn Terrier från tidig ålder, och uppmuntrar dem att vara vänliga och tillmötesgående mot andra hundar och människor. Träning bör innefatta grundläggande lydnadskommandon, ledarskap och hantering av jaktinstinkter.

Med rätt träning, motion och socialisering kommer din Cairn Terrier att bli en lojal och kärleksfull följeslagare som är redo att utforska och delta i nya äventyr tillsammans med dig.

Engelsk Toy Terrier

English toy terrier - små hundraser
Engelsk Toy Terrier är en av de små hundraser som härstammar från Storbritannien.

Engelsk Toy Terrier är en av de små hundraser som härstammar från Storbritannien. Denna lilla hundras anses vara en gammal ras och har existerat ända sedan 1500-talet. Rasen är känd för sin kompakta och slimmade kropp samt dess typiska terrierdrag.

Engelsk Toy Terrier har en mycket energisk och alert natur, vilket är orsaken till att den tidigare användes som en effektiv råttfångare. Numera fungerar den främst som en utmärkt sällskapshund, men den fortsätter att väcka intresse med sin kvickhet och sitt djuriska mod.

När det kommer till temperament och personlighet är Engelsk Toy Terrier en tillgiven och självsäker hund. Den är vänlig och välkomnande mot alla och är en mycket social och anpassningsbar ras. Rasen trivs bäst i familjer där den får mycket kärlek och uppmärksamhet.

Engelsk Toy Terrier uppskattar både fysisk och mental aktivering, det gör den lycklig och tillfredsställd. Det är viktigt att du, som ägare, engagerar dig i aktiviteter med din hund och erbjuder den stimulans på olika sätt, såsom träning, lek och promenader.

För att bibehålla sin energi och hälsa kräver Engelsk Toy Terrier en balanserad och näringsrik kost. Det är bra att vara uppmärksam på din hunds individuella behov och anpassa utfodringen efter dess aktivitetsnivå och ålder.

Sammanfattningsvis är en Engelsk Toy Terrier en underbar och lojal sällskapshund med charmig personlighet och livfullt temperament. Om du funderar på att skaffa en liten hundras som tillför både glädje och energi till ditt hem kan en Engelsk Toy Terrier vara ett ypperligt val för dig.

Pumi

En intressant hundras inom kategorin små hundraser är Pumi, som härstammar från Ungern. Denna hundras är känd för att vara livlig, intelligent och aktiv, samt vara en bra vallhund som tar sitt arbete på allvar.

När det gäller motion och träning är Pumi en hundras som både behöver och trivs med regelbunden fysisk aktivitet. Motion är av betydelse för att bibehålla Pumins glada och orädda attityd, samt för att säkerställa att hunden inte blir understimulerad och uttråkad. Genom att engagera dig i träning med din Pumi, såsom agility eller lydnad, kan ni dela en rolig och meningsfull tid tillsammans.

Pumi är inte direkt en jakthund, men dess intelligens och arbetsvilja gynnar dessa hundar i olika användningsområden som vallning och andra hundsporter. Som ägare av en Pumi är det viktigt att komma ihåg att deras arbetskapacitet är mycket hög, och därför behöver de utmaningar för att vara lyckliga och välmående.

När det är dags att tänka på träning och anpassning av din Pumi till vardagslivet är det viktigt att komma ihåg att de är mycket lättlärd, lyhörd och snabb i sin uppfattning och sitt utförande. Det gör dem till utmärkta partners i många olika aktiviteter och situationer.

Pumi har en unik päls som är krullig, vilket innebär att regelbunden pälsvård är nödvändig för att undvika problem och tovor. Det är även bra att veta att Pumi är en relativt frisk och sund hundras, även om vissa fall av höftledsdysplasi (HD) kan förekomma.

Sammanfattningsvis är en Pumi en liten, kvick och pigg hund med stor arbetsvilja och förmåga att koppla av tillsammans med sin familj. Om du erbjuder rätt mängd motion, träning och kärlek kommer din Pumi att bli en fantastisk följeslagare och vän för livet.

Bichon Havanais

Bichon havanais - små hundraser
Bichon Havanais är en liten och charmig hundras som ursprungligen kommer från Kuba.

Bichon Havanais är en liten och charmig hundras som ursprungligen kommer från Kuba. De är kända för sin skönhet, intelligens och anpassningsförmåga. Dessa hundar är särskilt uppskattade som sällskap och har ett trevligt temperament och en utmärkt personlighet.

Deras beteende är väldigt kärleksfullt och de är kända för att vara glada, lekfulla och intelligenta. De är också mycket hängivna sina ägare och sociala i sin natur, vilket innebär att de snabbt kommer att knyta an till dig och din familj.

Bichon Havanais har en riklig, mjuk och silkig päls, vilket gör den mycket attraktiv och visuellt tilltalande. Pälsen kan vara vit, beige, sobel och svart med stora fläckar i olika färger. En viktig sak att tänka på är pälsvården för dessa hundar. Eftersom pälsen är lång och silkesmjuk kräver den regelbunden borstning för att undvika tovor och hålla den ren och frisk.

När det gäller allergivänlighet är Bichon Havanais en av de mer lämpliga hundraserna för personer med allergi. Deras päls fäller mycket lite och de producerar mindre allergener än många andra hundraser, vilket gör dem till ett bra alternativ för dem som lider av allergier.

Även om Bichon Havanais är en mindre hundras är de mycket robusta och äventyrliga. De är inte rädda för att leka och utforska sin omgivning, och de älskar att vara aktiva tillsammans med sina ägare. Det är därför viktigt att ge dem tillräckligt med fysisk aktivitet och mental stimulans för att hålla dem lyckliga och friska.

Sammanfattningsvis är Bichon Havanais en utmärkt liten hundras för dig som söker en kärleksfull, intelligent och allergivänlig följeslagare. Med rätt pälsvård och stimulans kommer dessa hundar ge dig och din familj många år av glädje och troget sällskap.

Fransk Bulldog

Fransk bulldog små hundraser
Franska bulldoggen är en av de populära små hundraserna värda att uppmärksamma.

Franska bulldoggen är en av de populära små hundraserna värda att uppmärksamma. De är kända för sitt unika utseende med stora fladdermusöron, platt ansikte och kort, glansig päls som kan vara i olika färger som tigrerad, skäck eller sandfärgad. Dessa söta hundar är lätt igenkännliga med en muskulös och kompakt kroppsbyggnad, och vanligtvis väger de mellan 8 och 14 kg och är ungefär 30 cm höga i mankhöjd.

Fransk bulldog är en utmärkt sällskapspartner som kan passa för ägare utan större erfarenhet. De har ett vänligt och lekfullt temperament som smälter hjärtan hos både hundälskare och främlingar. De är mycket sociala djur som älskar att träffa både människor och andra hundar, vilket gör dem till trevliga sällskap.

Deras personlighet skiljer sig åt, men generellt är de lojala och kärleksfulla hundar som är lätta att koppla samman med sina ägare. De trivs bäst i en miljö där de får mycket kärlek och uppmärksamhet, och det är viktigt att du tar dig tid att träna och umgås med din fransk bulldog regelbundet.

När det gäller träning är den franska bulldoggen en intelligent hund som är villig att lära sig. Men deras starka vilja kan ibland innebära att de behöver lite extra tålamod och uppmuntran från deras ägare. Så var konsekvent och använd positiva förstärkningsmetoder när du tränar din hund.

För att hålla din franske bulldog hälsosam och i god form, se till att den får regelbunden motion, men vara försiktig under varma sommardagar då den kan vara känslig för värme. Det är också viktigt att hålla koll på din hunds vikt, eftersom övervikt kan orsaka hälsoproblem hos denna hundras.

Din nyfikna lilla vän kommer vara en underhållande och lojal följeslagare, fyllt med personlighet och charm. Fransk bulldog kommer att förgylla ditt liv med sitt härliga temperament och bli en älskad medlem av din familj.

Relaterade artiklar:

Vanliga frågor om små hundraser

Vilka lätthanterliga hundraser är små?

Lätthanterliga små hundraser inkluderar bland annat Cavalier King Charles Spaniel, Pomeranian och Fransk Bulldogg. Dessa raser är kända för att vara lätta att träna och ha ett lugnt temperament, vilket gör dem idealiska för förstagångsägare. Självklart varierar varje hunds personlighet, men generellt sett anses dessa raser vara lätta att hantera.

Vilka mellanstorleks- och små hundraser är tystlåtna?

Tystlåtna mellanstorleks- och små hundraser är bland annat Whippet, Basenji och Shiba Inu. Dessa raser skäller sällan och passar bra för dem som föredrar tystare hundar. Det är dock viktigt att komma ihåg att även om en ras är känd för att vara tystlåten, kan enskilda hundar inom rasen fortfarande vara mer högljudda.

Vilka är de friskaste små hundraserna?

Några av de friskaste små hundraserna är bland annat Jack Russell Terrier, Pudel och Australian Silky Terrier. Dessa raser är kända för att ha färre hälsoproblem än många andra små hundraser. Det är dock viktigt att notera att varje hund är unik och att ägaren är ansvarig för att se till hunden får regelbundna veterinärkontroller.

Vilka små terrier raser finns det?

Det finns flera små terrier raser, inklusive Norfolk Terrier, Border Terrier och Cairn Terrier. Terriers är små, energiska och modiga hundar som ursprungligen avlades för att jaga och fånga skadedjur. Varje terrier har unika egenskaper och temperament, så det är viktigt att lära sig om varje ras innan man bestämmer sig för vilken som passar bäst för ens hem och livsstil.

Vilka små korthåriga hundraser finns?

Exempel på små korthåriga hundraser är Chihuahua, Fransk Bulldogg och Dvärgpinscher. Dessa raser kräver mindre pälsvård än hundar med längre och tjockare päls, vilket gör att de är enklare att ta hand om i termer av pälsvård. Korthåriga hundar passar ofta utmärkt för allergiker, eftersom de fäller mindre hår än långhåriga raser.

Vilka söta och lugna små hundraser passar för pensionärer?

Söta och lugna små hundraser som passar för pensionärer inkluderar Bichon Frisé, Cavalier King Charles Spaniel och Mops. Dessa raser är kända för att ha ett lugnt temperament och kräver inte extremt mycket motion, vilket gör dem idealiska för personer som vill ha en trevlig och lättsam hund i sitt hem.

Om skribenten

Senaste artiklarna

 • Orijen Original Hundfoder: Bästa valet för Din Hund?

  Orijen Original Hundfoder: Bästa valet för Din Hund?

  Letar du efter högkvalitativt hundfoder som ger näring och energi åt din fyrbenta vän? Vi har undersökt Orijen Adult Original Hundfoder och det verkar vara ett utmärkt val. Detta hundfoder består av en blandning av protein från kyckling, ägg, fisk och kalkon. Innehållet av kött, organ, brosk och ben återspeglar den kost din hund skulle…

  Read more

 • Är torrfoder billigare än andra hundfoder?

  Är torrfoder billigare än andra hundfoder?

  Att välja rätt hundfoder är viktigt för att hålla din hunds hälsa i toppskick. När det gäller priset kan det vara en utmaning att avgöra om torrfoder faktiskt är billigare än andra typer av hundfoder som finns på marknaden. Denna artikel kommer att jämföra kostnaden för torrfoder med andra alternativ och överväga faktorer som påverkar…

  Read more

 • Torrfoder eller råfoder: Allt behöver du veta

  Torrfoder eller råfoder: Allt behöver du veta

  När det kommer till att välja foder för din hund, kan det ibland vara svårt att veta vad som är det bästa alternativet. Det finns främst två typer av hundfoder: torrfoder och råfoder. Torrfoder består oftast av pressade pellets som innehåller en balanserad blandning av näringsämnen som din hund behöver. Råfoder, å andra sidan, innehåller…

  Read more