Bästa robotdammsugaren för hundhår [2023] 

Skribent:

Publiserad:

Uppdaterad:

robotdammsugare för hundhår

Affiliate Disclaimer

As an affiliate, we may earn a commission from qualifying purchases. We get commissions for purchases made through links on this website from Amazon and other third parties.

Robotdammsugare har blivit allt mer populära på marknaden tack vare deras förmåga att göra städningen enklare och mer tidseffektiv. De kan hjälpa till att hålla hemmet rent och fräscht utan att dey behövs en manuell insats. För hundägare kan dock det ständiga strömmen av hundhår bli en verklig utmaning, och det är här robotdammsugare för hundhår kommer in i bilden.

Dessa specialiserade robotdammsugare är utformade för att effektivt samla upp hundhår från olika typer av golv och mattor. De har ofta högre sugeffekt och bättre borstar för att verkligen komma åt och rengöra djurhår. För hundägare som vill ha en ren bostad utan att ständigt behöva dammsuga manuellt, är en robotdammsugare speciellt anpassad för hundhår det bästa valet.

När man väljer en robotdammsugare för hundhår är det viktigt att beakta faktorer som sugeffekt, borsttyp, navigationssystem och filter. En bra robotdammsugare bör även kunna nå svårtillgängliga ytor och ha en lång batteritid för att maximera sin rengöringskapacitet. Viktigt är också att robotdammsugaren är enkel att underhålla och att reservdelar och extra tillbehör är tillgängliga vid behov.

Vi har spenderat otaliga timmar på att forska och testa olika robotdammsugare för att hitta de bästa modellerna som gör ditt hem rent från hundhår på ett enkelt och snabbt sätt.

Bästa robotdammsugaren för hundhår

Bästa robotdammsugaren för hundhår

Här är vår lista över de sex bästa robotdammsugarna som effektivt tar hand om hundhår.

iRobot Roomba 971

iRobot Roomba 971

Robotdammsugaren iRobot Roomba 971 är ett utmärkt val för hundägare tack vare dess effektiva rengöring och smarta funktioner.

Fördelar

 • Kraftfullt rengöringssystem
 • Avancerad navigation
 • Anpassar sig efter husdjur och allergisäsonger

Nackdelar

 • Kan behöva ladda mitt i ett städprogram
 • Liten uppsamlare
 • Svår initial uppkoppling till Wifi

När vi testade iRobot Roomba 971 upplevde vi att den effektivt hanterade hundhår på golvet tack vare dess kraftfulla rengöringssystem, vilket är mycket viktigt när man har husdjur hemma. Robotdammsugaren rörde sig smidigt genom rummen utan att missa några hörn eller områden under möbler, tack vare dess avancerade navigationssystem.

En annan fördel med denna robotdammsugare är att den lär sig och anpassar sig efter dina särskilda städbehov. Den ger personliga förslag för att schemalägga städningar baserat på ditt hem, så att du kan få extra hjälp när husdjuren fäller mycket hår eller under allergisäsonger.

Även om Roomba 971 är imponerande när det gäller att ta hand om hundhår och rengöra golvet, stötte vi på några nackdelar. Den kan behöva ladda mitt under ett städprogram och uppsamlaren är något liten, vilket innebär att den behöver tömmas ofta. Dessutom kan den initiala uppkopplingen till Wifi vara lite svår, vilket kan vara frustrerande för vissa användare.

Sammanfattningsvis är iRobot Roomba 971 en kraftfull och effektiv robotdammsugare som är utmärkt för att hantera hundhår. Med dess avancerade navigation och anpassningsförmåga kan den hjälpa till att hålla ditt hem rent och fräscht. Trots några mindre nackdelar är det en investering vi rekommenderar för hundägare.

Electrolux Pure i9.2 Robotdammsugare

Electrolux Pure i9.2 Robotdammsugare för hundhår

Denna Electrolux Pure i9.2 robotdammsugare är ett utmärkt val för dig som vill ha effektiv hjälp med att städa bort hundhår.

Fördelar

 • Triangelformad design för bättre räckvidd
 • 3D Vision teknologi
 • Bra prestanda och rengöring

Nackdelar

 • Kan upplevas dyr
 • Behöver tömmas regelbundet
 • Kan ha svårt med tjocka mattor

Vi har provat Electrolux Pure i9.2 robotdammsugaren och är imponerade av dess prestanda. Den triangelformade designen hjälper den att hitta smuts och damm på alla ytor, inklusive tjocka mattor och längs golvlister. 3D Vision-teknologin, som involverar laser- och kamerateknik, kartlägger rummet och placerar möbler och objekt, vilket innebär att man inte behöver plocka upp saker från golvet innan städningen börjar.

En annan höjdpunkt med denna robotdammsugare är dess rengöringsresultat. Den sopar, plockar upp och håller smuts och damm inuti dammsugaren, vilket ger utmärkta städningsresultat. Dess utmärkta ultrafiltreringssystem erbjuder 99,9 % mikrodammfiltrering, vilket säkerställer ren luft i ditt hem.

Med Electrolux PUREi-appen kan du fjärrstyra städscheman och välja vilka utrymmen robotdammsugaren ska dammsuga. Den kan även ta sig över höga trösklar. Det enda vi kan klaga på är att den kan kännas lite dyr, men den är verkligen värd sitt pris.

Sammanfattningsvis är Electrolux Pure i9.2 en kraftfull och effektiv robotdammsugare som hjälper dig att hantera hundhår i ditt hem. Om du är redo att investera i en högkvalitativ robotdammsugare för att underlätta städning och få en renare hemmiljö, är detta definitivt en robotdammsugare vi rekommenderar.

iRobot Roomba j7+ (j7558)

iRobot Roomba j7+

iRobot Roomba j7+ är ett utmärkt val för att hålla ditt hem rent från hundhår tack vare dess kraftfulla sug och självtömning.

Fördelar

 • Effektiv på att rengöra hundhår
 • Smart kartläggning och undviker hinder
 • Automatisk dockning och självtömning

Nackdelar

 • Högre prisklass
 • Lådans tömning är lite högljudd
 • Kan bli förvirrad och rör sig på samma plats

Vi har använt iRobot Roomba j7+ och är imponerade av hur den hanterar hundhår i hemmet. Den smarta kartläggningen hjälper robotdammsugaren navigera smidigt i hemmet och undvika hinder som möbler och skor. Robotdammsugaren har en effektiv rengöringsförmåga som kan samla upp hundhår även från mattor eller hårda ytor, vilket gör ditt hem betydligt renare.

En annan praktisk funktion hos Roomba j7+ är dess självtömning och automatisk dockning. När batteriet börjar att bli lågt eller när dammsugningen är klar, återvänder den till sin basstation och tömmer automatiskt sin egen behållare i den medföljande smutsavskiljaren. Denna funktion gör att du behöver tänka mindre på att tömma dammsugarens behållare och kan fokusera mer på andra sysslor.

Även om iRobot Roomba j7+ är dyrare jämfört med andra robotdammsugare på marknaden, så är det en investering som kan vara värt det för dig som har husdjur. Dock är det värt att nämna att tömningsfunktionen på basstationen kan vara lite högljudd, och ibland kan roboten bli förvirrad och fortsätta röra sig på samma plats. Totalt sett är iRobot Roomba j7+ en stark konkurrent när det kommer till att städa hundhår och är ett utmärkt tillskott till ditt hem.

XORO HSR 200 – Kraftfull robotdammsugare

XORO HSR 200

En effektiv robotdammsugare med torkfunktion som passar för hundhårborttagning, men med vissa brister.

Fördelar

 • Kraftfull sugkraft för djurhår
 • Lasernavigering och realtidskarta
 • Alexa/Google Home-kompatibilitet

Nackdelar

 • Ingen torkfunktion för vissa användare
 • Svårigheter att hitta tillbaka till basstationen
 • Hög ljudnivå

Vi har haft möjligheten att testa XORO HSR 200, en robotdammsugare designad för att effektivt ta bort hundhår från ditt hem. Den är utrustad med en rad smarta funktioner, som lasernavigering och realtidskartläggning samt kompatibilitet med Alexa och Google Home, vilket gör den mycket användarvänlig och praktisk.

Sugkraften i XORO HSR 200 är imponerande och den tar bort hundhår på både hårda och mjuka golv ytor utan problem. Dock upplevde vi att ljudnivån var lite hög, vilket kan vara störande, särskilt om man ska använda dammsugaren när man är hemma.

Tack vare lasernavigeringen och realtidskarta kan XORO HSR 200 navigera runt möbler och andra hinder med precision, även om vissa användare rapporterat problem med att hitta tillbaka till basstationen för laddning. Vi märkte även att dammsugaren ibland fastnar på högre mattor vilket kan vara problematiskt.

Enheten marknadsförs med en torkfunktion, men tyvärr fungerade inte den för vissa användare, vilket är en betydande nackdel för den som söker en allt-i-ett lösning. Generellt sett är XORO HSR 200 en kompetent robotdammsugare för hundägare, men med sina brister kan det vara värt att överväga andra alternativ på marknaden om man är ute efter absolut bästa utrustningen.

AMIBOT Animal XL H2O Connect

AMIBOT Animal XL H2O Connect

En utmärkt robotdammsugare för djurägare som vill ha hjälp med rengöring av hundhår och golv.

Fördelar

 • Effektiv på hundhår
 • Ansluten med app och röstassistent
 • Kombination av dammsugning och golvrengöring

Nackdelar

 • Ej simultan dammsugning och golvrengöring
 • Kan ha svårt att nå vissa områden
 • Några användare fick inte med rengöringsmedel

AMIBOT Animal XL H2O Connect är en väldigt användbar robotdammsugare om man har husdjur, särskilt när det kommer till hundhår. Den suger upp hundhår väl och använder även golvrengöringsteknik för att göra hemmet skinande rent. Vi har provat den och är mycket nöjda med dess prestanda och funktioner.

Att kunna styra den med AMIBOT HOME appen eller genom Google Home och Alexa gör det enkelt att schemalägga och anpassa rengöringssessionerna. Den stora dammbehållaren på 750 ml samt vattentanken på 300 ml gör att den kan täcka stora ytor upp till 200 m². En liten nackdel är att den inte kan dammsuga och tvätta golvet samtidigt, men det är inte något som påverkar dess övergripande prestanda.

En sak att notera är att även om den är utformad för att nå de flesta områden, kan den ha svårt att få åtkomst till vissa utrymmen. Detta är dock vanligt för många robotdammsugare och kan lösas genom manuell rengöring av dessa områden.

Sammanfattningsvis är AMIBOT Animal XL H2O Connect en mycket bra investering för djurägare som behöver ett praktiskt och effektivt hjälpmedel för att hantera hundhår och golvrengöring. Med dess användarvänliga funktioner och effektiva rengöring är det en produkt som vi varmt rekommenderar.

Neato Robotics D650 robotdammsugare

Neato Robotics D650

En utmärkt investering för att hålla ditt hem rent från hundhår och smuts, särskilt om du har hårda golv och mattor.

Fördelar

 • Effektiv rengöring av hårda och mjuka golv
 • Avtagbart och högpresterande filter
 • D-formad design når alla hörn

Nackdelar

 • Högljudd när den är i drift
 • Kan ha svårt att ta sig över trösklar
 • Appen kan vara lite svår att använda

Neato Robotics D650 robotdammsugare har visat sig vara en pålitlig och effektiv lösning när det gäller att ta bort hundhår och smuts från våra hem. Dess unika D-formade design och lasernavigeringssystem gör att den når alla hörn och kan navigera runt hinder. Vi har upplevt en grundlig rengöring av både hårda golv och mattor, vilket gör vår uppgift som husägare mycket enklare.

Ett område där Neato Robotics D650 briljerar är dess avtagbara och högpresterande filter som är utformat för att effektivt samla upp och behålla damm och hundhår. Vi uppskattar också de medföljande husdjurstillbehören som hjälper till att förbättra rengöringsprocessen ännu mer, och gör att vi känner oss trygga med att våra golv är rena och fria från hundhår.

Trots dess effektivitet finns det några nackdelar med Neato Robotics D650. Den kan vara ganska högljudd när den arbetar, vilket kan vara störande om man är känslig för buller. Den kan också ha svårt att korsa trösklar i ditt hem, vilket kan begränsa dess navigeringsförmåga. Slutligen kan appen vara lite besvärlig att använda, men när man väl har blivit van vid den är den inte ett större problem.

Sammanfattningsvis anser vi att Neato Robotics D650 robotdammsugare är en smart investering för dem som vill säkerställa att deras hem är rent från hundhår och smuts, särskilt på hårda golv och mattor. Dess förmåga att nå alla hörn och de högpresterande filtren gör att vi kan luta oss tillbaka och låta maskinen göra jobbet åt oss.

Köpguide

När man letar efter den bästa robotdammsugaren för hundhår är det viktigt att tänka på några huvudfunktioner som kan göra stor skillnad. Vi kommer nu gå igenom de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till för att hjälpa dig göra rätt val.

Sugkraft och borstar

Först och främst är det avgörande att välja en robotdammsugare med tillräckligt stark sugkraft för att effektivt ta upp hundhår. En dammsugare med hög sugkraft kommer att göra bäst jobb på att fånga upp hår, smuts och damm. Borstarna på roboten är också viktiga, särskilt när det kommer till att rengöra mattor och hårda golvytor. Se till att välja en modell med bra borstar som inte trasslar ihop sig med hår.

Filter och behållare

Ett bra filter är en annan viktig faktor att tänka på när man letar efter den bästa robotdammsugaren för hundhår. Ett HEPA-filter är att föredra, eftersom det kan fånga upp en större mängd allergener och partiklar från hundhår. Behållaren som samlar smuts och hår bör vara tillräckligt stor för att rymma hår från ditt hushålls hundar.

Smarta funktioner och navigation

Smarta funktioner som trådlöst anslutning och fjärrkontroll kan göra användningen av robotdammsugaren mer praktisk och personaliserad. Navigationsförmåga är också väsentlig när det gäller att täcka hela golvytan och undvika hinder. En robotdammsugare med bra navigationsfunktioner kommer att göra ett mer effektivt jobb och lämna golvet korrekt städat.

Batteritid och laddning

Slutligen är batteritid och laddningstid något att tänka på när du väljer en robotdammsugare för hundhår. En dammsugare med bättre batteritid kommer att kunna städa större områden utan att behöva laddas upp ofta. Dessutom bör du föredra en modell med snabb laddningstid för att undvika långa väntetider.

Vanliga frågor

Vilken robotdammsugare klarar långhåriga hundar bäst?

Det finns flera robotdammsugare på marknaden som klarar av långhåriga hundar väl. Några av de bästa inkluderar iRobot Roomba, Neato Botvac och Roborock S-serien. Dessa modeller har kraftfulla sugmotorer och specialdesignade borstar som effektivt samlar upp hundhår.

Hur väl hanterar robotdammsugare trasmattor?

Robotdammsugare har generellt blivit bättre på att hantera trasmattor. Vissa modeller har funktioner som kan anpassa sugstyrkan och borsthöjden automatiskt beroende på underlaget. Det finns dock några trasmattor som kan utgöra problem för vissa robotdammsugare.

Är självrengörande robotdammsugare effektiva för hundhår?

Självrengörande robotdammsugare kan vara effektiva för att hantera hundhår. Dessa enheter tömmer automatiskt sin dammbehållare vid en särskild basstation och håller borstarna fria från hår. Men det är viktigt att noggrant rengöra och underhålla dessa system för att säkerställa optimal prestanda.

Kan en robotdammsugare hjälpa vid allergi?

Ja, robotdammsugare kan hjälpa vid allergi, särskilt om de är utrustade med HEPA-filter. Dessa filter fångar upp små partiklar som allergener och damm, vilket bidrar till att förbättra inomhusluften. Om du är allergisk mot hundhår kan en robotdammsugare med HEPA-filter vara en god investering.

Vilka märken presterar bäst vid rengöring av hundhår?

Märken som iRobot, Neato och Roborock är kända för att prestera bra vid rengöring av hundhår. Deras modeller är utrustade med avancerade funktioner och teknik som hjälper till att effektivt eliminera hundhår från golvet.

Vad bör man tänka på vid köp av robotdammsugare för husdjur?

När du köper en robotdammsugare för husdjur är det viktigt att titta på följande egenskaper:

 1. Kraftfull motor med hög sugeffekt
 2. Särskilda borstar för husdjur
 3. HEPA-filter för att fånga upp allergener
 4. Möjligheten att anpassa sig till olika typer av golv och mattor
 5. Enkel underhåll och rengöring, inklusive självrengörande funktioner

Dessa faktorer kan hjälpa dig att hitta en robotdammsugare som passar för ditt hem och dina husdjurs behov.

Du kanske ockå är intresserad av förljande artiklar:

Om skribenten

Senaste artiklarna

 • Orijen Original Hundfoder: Bästa valet för Din Hund?

  Orijen Original Hundfoder: Bästa valet för Din Hund?

  Letar du efter högkvalitativt hundfoder som ger näring och energi åt din fyrbenta vän? Vi har undersökt Orijen Adult Original Hundfoder och det verkar vara ett utmärkt val. Detta hundfoder består av en blandning av protein från kyckling, ägg, fisk och kalkon. Innehållet av kött, organ, brosk och ben återspeglar den kost din hund skulle…

  Read more

 • Är torrfoder billigare än andra hundfoder?

  Är torrfoder billigare än andra hundfoder?

  Att välja rätt hundfoder är viktigt för att hålla din hunds hälsa i toppskick. När det gäller priset kan det vara en utmaning att avgöra om torrfoder faktiskt är billigare än andra typer av hundfoder som finns på marknaden. Denna artikel kommer att jämföra kostnaden för torrfoder med andra alternativ och överväga faktorer som påverkar…

  Read more

 • Torrfoder eller råfoder: Allt behöver du veta

  Torrfoder eller råfoder: Allt behöver du veta

  När det kommer till att välja foder för din hund, kan det ibland vara svårt att veta vad som är det bästa alternativet. Det finns främst två typer av hundfoder: torrfoder och råfoder. Torrfoder består oftast av pressade pellets som innehåller en balanserad blandning av näringsämnen som din hund behöver. Råfoder, å andra sidan, innehåller…

  Read more