Rätt foder till din American Bully: Allt du behöver veta!

Skribent:

Publiserad:

Uppdaterad:

Affiliate Disclaimer

As an affiliate, we may earn a commission from qualifying purchases. We get commissions for purchases made through links on this website from Amazon and other third parties.

American Bully är en hundras som är kända för sin atletiska kroppsbyggnad och vänliga temperament. För att hålla dessa hundar friska och aktiva är det viktigt att ge dem en balanserad och näringsrik kost. En välbalanserad kost kan bidra till att din American Bully får ett långt och hälsosamt liv.

För att en American Bully ska få rätt i sig rätt näringinsinnehåll via fodret bör det innehålla en balans mellan protein, fett och kolhydrater. Protein är viktigt för att bygga och reparera muskler, medan fett ger energi och hjälper till att upprätthålla en sund hud och päls. Kolhydrater ger också energi och hjälper till att reglera blodsockernivåerna.

Det är också viktigt att välja en högkvalitativ hundmat gärna en som är speciellt utformad för just American Bully. Detta kan hjälpa till att säkerställa att din hund får alla de näringsämnen som den behöver för att vara frisk och stark. Genom att ge din American Bully en näringsrik kost kan du hjälpa till att främja en sund livsstil och minimera risken för hälsoproblem i framtiden.

Vikten av näring för American Bully

American Bully är en muskulös ras som kräver en balanserad kost för att bibehålla optimal hälsa och trivsel. En välbalanserad diet hjälper till att hålla hunden frisk och stark, samt förhindra hälsoproblem som kan uppstå på grund av bristande näring.

En American Bully behöver ett foder som innehåller mycket protein för att bygga och bibehålla muskelmassa. Protein är också viktigt för att stödja immunsystemet och främja en frisk hud och päls. För att uppnå detta kan hundägare överväga att ge sin hund högkvalitativt hundfoder som innehåller höga halter av animaliskt protein.

Utöver protein behöver American Bully också andra näringsämnen för att upprätthålla hälsa och trivsel. Enligt zooplus Magasin, behöver hundar också fetter, kolhydrater, vitaminer, mineraler och spårämnen för att fungera korrekt. Hundägare bör överväga att ge sin hund ett hundfoder som innehåller en balanserad kombination av alla dessa näringsämnen.

Grundläggande näringsbehov för American Bully

Protein

Protein är en viktig byggsten för hundens kropp och är nödvändigt för att bygga och reparera muskelvävnad. American Bully bör ha en diet som innehåller högkvalitativt animaliskt protein, till exempel kyckling, kalkon, nötkött eller fisk. En fullvuxen American Bully bör ha minst 18% protein i sin diet medan en valp bör ha minst 22% protein.

Fett

Fett är en viktig energikälla för hundens kropp och hjälper också till att upprätthålla en frisk hud och päls. American Bully bör ha en diet som innehåller hälsosamma fetter, till exempel fiskolja, linfröolja eller kycklingfett. En fullvuxen American Bully bör ha minst 5% fett i sin diet medan en valp bör ha minst 8% fett.

Kolhydrater

Kolhydrater är en viktig energikälla för hundens kropp. American Bully bör ha en diet som innehåller långsamma kolhydrater, till exempel sötpotatis, grönsaker och fullkornsris. Snabba kolhydrater, som socker, bör undvikas eftersom de kan leda till övervikt och andra hälsoproblem.

Vitaminer och mineraler

Vitaminer och mineraler är nödvändiga för hundens kroppsfunktioner. American Bully bör ha en diet som innehåller en balanserad mängd vitaminer och mineraler, till exempel vitamin A, C, D, E, K, B-komplex, kalcium, järn och zink. Att ge hunden ett multivitamintillskott kan också hjälpa till att säkerställa att den får alla nödvändiga näringsämnen.

Vanliga näringstillskott för American Bully

American Bully är en stor och muskulös hundras som kräver en hälsosam och balanserad kost för att hålla sig frisk och stark. För att säkerställa att din American Bully får alla nödvändiga näringsämnen kan det vara en bra idé att ge den vissa näringstillskott. Här är några av de vanligaste näringstillskotten för American Bully:

 • Protein: American Bully behöver mycket protein för att bygga och underhålla muskler. Det är viktigt att välja en högkvalitativ proteinkälla, såsom kyckling, nötkött eller fisk.
 • Omega-3 fettsyror: Omega-3 fettsyror är viktiga för att främja en frisk hud och päls samt stödja hjärthälsa. Du kan ge din American Bully en omega-3 tillskott, såsom fiskolja.
 • Glukosamin: Glukosamin är en naturlig förening som finns i brosk och leder. Det kan hjälpa till att främja friska leder och minska risken för ledproblem. Glukosamin tillskott finns tillgängliga i form av tabletter eller pulver.
 • Antioxidanter: Antioxidanter kan hjälpa till att skydda mot skador på cellerna och främja en frisk åldrande. Du kan ge din American Bully antioxidantrika livsmedel, såsom blåbär eller tillskott som innehåller vitamin C och E.

Det är viktigt att notera att näringstillskott inte ska ersätta en hälsosam och balanserad kost. Om du är osäker på vilka tillskott som är lämpliga för din American Bully, bör du rådfråga din veterinär.

Vad man ska undvika att ge American Bully

Det finns vissa livsmedel som är farliga för hundar att äta. Här är några saker som man ska undvika att ge sin hund:

 • Choklad: Choklad innehåller teobromin, som kan vara giftigt för hundar. Det kan orsaka allt från magont till hjärtproblem och i värsta fall livshotande tillstånd..
 • Druvor och russin: Dessa kan orsaka njurskador hos hundar, så det är bäst att undvika dem helt.
 • Avokado: Avokado innehåller persin, vilket kan vara giftigt för hundar i stora mängder.
 • Lök och vitlök: Lök och vitlök kan orsaka anemi hos hundar, så det är bäst att undvika dem helt.
 • Xylitol: Xylitol är en vanlig sötningsmedel som finns i många sockerfria tuggummin och godisar. Det kan orsaka blodsockerfall och leverskador hos hundar.

Utöver dessa livsmedel bör man också undvika att ge sin American Bully för mycket salt, socker och fett. En balanserad kost bestående av högkvalitativt hundfoder och lämpliga tillskott är det bästa sättet att säkerställa att hunden får alla sina näringsbehov uppfyllda.

Hur man skapar en hälsosam diet för American Bully

Att skapa en hälsosam diet för American Bully är viktigt för att se till att din hund är frisk och stark. Det finns några viktiga faktorer att tänka på när du väljer en diet för din American Bully.

Välj högkvalitativt hundfoder

Ett högkvalitativt hundfoder är grunden för en hälsosam diet. Se till att välja ett foder som är utformat för American Bully-rasen och som innehåller högkvalitativa ingredienser. Läs noggrant igenom ingredienslistan och undvik foder som innehåller onödiga tillsatser och fyllnadsmedel.

Ge rätt mängd mat

Det är viktigt att ge din American Bully rätt mängd foder för att se till att han eller hon får tillräckligt med näring utan att bli överviktig. Följ rekommendationerna på hundfoderpaketet för att bestämma hur mycket mat din hund behöver baserat på ålder, vikt och aktivitetsnivå. Det kan också vara en bra idé att rådfråga din veterinär för att få hjälp med att bestämma den bästa mängden mat för din hund.

Variera kosten

För att se till att din American Bully får alla nödvändiga näringsämnen, är det viktigt att variera kosten. Ge din hund olika typer av protein, grönsaker och frukt för att se till att han eller hon får tillräckligt med vitaminer och mineraler. Se till att du inte ger din hund några livsmedel som kan vara farliga för hundar, som choklad, lök eller vindruvor.

Tänk på hälsoproblem

Om din American Bully har några hälsoproblem, som allergier eller matsmältningsproblem, kan det vara nödvändigt att anpassa hans eller hennes diet. Rådfråga din veterinär för att få hjälp med att välja rätt mat för din hund.

Genom att följa dessa tips kan du hjälpa din American Bully att hålla sig frisk och stark genom en hälsosam diet.

Vanliga näringssjukdomar hos American Bully

American Bully är en hundras som kräver en välbalanserad kost för att bibehålla optimal hälsa. Trots att de är kända för att vara en relativt frisk ras, kan de drabbas av vissa näringssjukdomar. Här är några av de vanligaste:

 • Övervikt: American Bully är en muskulös hundras som kräver mycket motion och en balanserad kost för att bibehålla en hälsosam vikt. Om de inte får tillräckligt med motion eller om de överfodras kan de lätt drabbas av övervikt, vilket kan leda till hälsoproblem som diabetes och hjärtsjukdomar.
 • Allergier: Precis som människor kan American Bully drabbas av allergier mot vissa livsmedel eller kemikalier. Symtom på allergier kan inkludera klåda, hudutslag, öroninfektioner och matsmältningsproblem.
 • Matsmältningsproblem: American Bully kan lida av matsmältningsproblem som diarré, förstoppning och uppblåsthet om de inte får en balanserad kost. Det är viktigt att ge dem en diet som är lätt att smälta och som innehåller tillräckligt med fiber.

Om din American Bully visar tecken på någon av dessa näringssjukdomar, är det viktigt att kontakta en veterinär för att få rätt behandling. Att ge din hund en balanserad kost och tillräckligt med motion kan också hjälpa till att förebygga dessa sjukdomar.

När ska man konsultera en veterinär?

Det kan vara bra att konsultera en veterinär när det gäller American Bullys näring och diet. Veterinären kan hjälpa till att fastställa vilken typ av mat och hur mycket foder som är lämpligt för hunden baserat på dess ålder, vikt, hälsotillstånd och aktivitetsnivå.

Veterinären kan också hjälpa till att identifiera eventuella näringsbrister eller hälsoproblem som kan påverka hundens hälsa och välbefinnande. Genom att arbeta tillsammans med en veterinär kan hundägare säkerställa att deras American Bully får rätt näring och diet för att leva ett friskt och aktivt liv.

Det är också viktigt att konsultera en veterinär om man planerar att ändra hundens kost eller om hunden visar tecken på matsmältningsproblem eller allergier. Veterinären kan hjälpa till att identifiera eventuella allergener eller intoleranser och rekommendera lämpliga dietförändringar.

Om skribenten

Senaste artiklarna

 • Orijen Original Hundfoder: Bästa valet för Din Hund?

  Orijen Original Hundfoder: Bästa valet för Din Hund?

  Letar du efter högkvalitativt hundfoder som ger näring och energi åt din fyrbenta vän? Vi har undersökt Orijen Adult Original Hundfoder och det verkar vara ett utmärkt val. Detta hundfoder består av en blandning av protein från kyckling, ägg, fisk och kalkon. Innehållet av kött, organ, brosk och ben återspeglar den kost din hund skulle…

  Read more

 • Är torrfoder billigare än andra hundfoder?

  Är torrfoder billigare än andra hundfoder?

  Att välja rätt hundfoder är viktigt för att hålla din hunds hälsa i toppskick. När det gäller priset kan det vara en utmaning att avgöra om torrfoder faktiskt är billigare än andra typer av hundfoder som finns på marknaden. Denna artikel kommer att jämföra kostnaden för torrfoder med andra alternativ och överväga faktorer som påverkar…

  Read more

 • Torrfoder eller råfoder: Allt behöver du veta

  Torrfoder eller råfoder: Allt behöver du veta

  När det kommer till att välja foder för din hund, kan det ibland vara svårt att veta vad som är det bästa alternativet. Det finns främst två typer av hundfoder: torrfoder och råfoder. Torrfoder består oftast av pressade pellets som innehåller en balanserad blandning av näringsämnen som din hund behöver. Råfoder, å andra sidan, innehåller…

  Read more