American Bully: Hälsoproblem att vara uppmärksam på

Skribent:

Publiserad:

Uppdaterad:

Affiliate Disclaimer

As an affiliate, we may earn a commission from qualifying purchases. We get commissions for purchases made through links on this website from Amazon and other third parties.

American Bully är en muskulös hundras som har blivit alltmer populär de senaste åren. Trots att rasen är relativt frisk, så finns det vissa hälsoproblem som kan drabba dessa hundar. Det är viktigt att hundägare är medvetna om dessa problem för att kunna ge sina hundar den bästa möjliga vården.

Ett av de vanligaste hälsoproblemen hos American Bully är ledproblem. Höftledsdysplasi och armbågsdysplasi är två vanliga problem som kan orsaka smärta och obehag för hunden. Andra hälsoproblem som kan påverka American Bully inkluderar allergier, hudproblem och öroninfektioner.

Det är viktigt att notera att inte alla American Bully-hundar kommer att drabbas av dessa hälsoproblem. Genetik, miljö och livsstil kan alla spela en roll i hundens hälsa. Men genom att vara medveten om dessa hälsoproblem kan hundägare ta de nödvändiga stegen för att förebygga och behandla dem om de skulle uppstå.

Genetiska hälsoproblem

American Bully är en relativt frisk hundras, men precis som alla andra raser är de benägna att drabbas av vissa hälsoproblem. Vissa av dessa problem kan vara genetiska och ärftliga, vilket innebär att de kan överföras från en generation till en annan.

En av de vanligaste genetiska hälsoproblemen hos American Bully är höftledsdysplasi. Detta är en ärftlig sjukdom som påverkar höftlederna och kan orsaka smärta, stelhet och hälta. Andra genetiska hälsoproblem som kan drabba American Bully inkluderar:

 • Patellaluxation
 • Progressiv retinal atrofi (PRA)
 • Dövhet
 • Hjärtproblem

Patellaluxation är en ärftlig sjukdom som påverkar knäskålen och kan orsaka smärta och hälta. PRA är en progressiv sjukdom som påverkar ögonen och kan leda till blindhet. Dövhet är också en ärftlig sjukdom som kan drabba American Bully. Vissa hundar kan födas döva medan andra kan bli döva senare i livet på grund av åldersrelaterade förändringar. Hjärtproblem är också en vanlig genetisk sjukdom hos American Bully.

För att minska risken för genetiska hälsoproblem är det viktigt att köpa en valp från en ansedd uppfödare som testar sina hundar för ärftliga sjukdomar. Det är också viktigt att ge din hund regelbunden veterinärvård och att följa deras rekommenderade hälsoschema.

Förebyggande åtgärder

För att undvika hälsoproblem och bekymmer hos American Bully är det viktigt att ta förebyggande åtgärder.

En av de viktigaste åtgärderna är att ge din American Bully en hälsosam kost. Undvik att ge din hund mat som innehåller höga halter av socker, salt eller fett. Ge din hund en balanserad diet med högkvalitativt protein och fibrer. Se till att din hund alltid har tillgång till friskt vatten.

Regelbunden motion och träning är också viktigt för att främja hälsan hos din American Bully. Ta din hund på promenader och lek med den för att hålla den aktiv och i form.

För att undvika psykisk ohälsa hos din hund är det viktigt att ge den tillräckligt med social interaktion och stimulans. Låt din hund träffa och leka med andra hundar, och se till att den får tillräckligt med uppmärksamhet och kärlek från dig som ägare.

För att undvika olyckor och skador är det viktigt att se till att din hund inte har tillgång till farliga föremål eller områden. Se till att din hund är vältränad och lydig, och använd en koppel när du går ut med den.

Vanliga hälsoproblem

American Bully är en relativt frisk hundras, men precis som alla andra raser kan de drabbas av hälsoproblem. Nedan följer några vanliga hälsoproblem som American Bully kan drabbas av.

HälsoproblemBeskrivning
Dysplasi på höftled och armbågeDetta är en ärftlig sjukdom som kan orsaka smärta och stelhet i höfterna och armbågarna. Det kan leda till att hunden rör sig mindre och blir överviktig, vilket i sin tur kan förvärra problemen.
HudproblemAmerican Bully kan lida av olika hudproblem, inklusive allergier, eksem och infektioner. Det är viktigt att hålla hundens päls ren och torr för att förebygga problemen.
TandlossningTandlossning är vanligt hos American Bully och kan orsaka smärta och obehag för hunden. Det är viktigt att borsta hundens tänder regelbundet och ge den tuggben och leksaker som främjar tandhälsan.
AllergiAmerican Bully kan lida av allergier mot pollen, gräs, damm, vissa livsmedel och kemikalier. Symptomen kan inkludera klåda, rodnad, utslag och håravfall. Det är viktigt att upptäcka och behandla allergier tidigt för att undvika att de förvärras.
ÖroninfektionerAmerican Bully har hängande öron som kan bli fuktiga och varma, vilket kan leda till öroninfektioner. Det är viktigt att rengöra hundens öron regelbundet för att förebygga problemen.

Om du märker några av dessa problem hos din American Bully, är det viktigt att du kontaktar din veterinär för rådgivning och behandling.

Bekymmer med övervikt

American Bully är en muskulös hundras som är benägen att lägga på sig extra vikt. Övervikt är ett allvarligt hälsoproblem hos hundar och kan leda till en rad hälsoproblem. En överviktig hund har en ökad risk för hjärt- och andningsproblem, diabetes, försämrad immunitet, ben- och ledsjukdomar som artros och höftledsdysplasi.

För att undvika övervikt hos American Bully är det viktigt att ge dem en balanserad diet och tillräckligt med motion. Det är också viktigt att undvika att ge dem för många godbitar eller matrester från bordet. Att ge hunden för mycket mat kan också leda till övervikt.

Enligt en artikel från Royal Canin, bör man övervaka hundens vikt och kroppskondition regelbundet. Om hunden börjar lägga på sig extra vikt eller om man märker att hunden har svårt att röra sig, kan det vara dags att minska på maten och öka på motionen. Att ta hunden på promenader och leka med den är ett utmärkt sätt att främja motion och hälsa.

Mental hälsa och välbefinnande

American Bully-hundar är kända för att vara tillgiven och lojala mot sina ägare. De är också kända för att ha en hög energinivå och behöver mycket motion och träning för att hålla sig i form. Att ge din hund tillräckligt med motion och stimulans kan bidra till att förbättra deras mentala hälsa och välbefinnande.

Det är också viktigt att ge din American Bully tillräckligt med social interaktion och kärlek. Att ha en hund som känner sig älskad och omhändertagen kan bidra till att förbättra deras mentala hälsa och välbefinnande.

Det är viktigt att notera att psykiska hälsoproblem kan påverka hundar precis som de kan påverka människor. Om du märker några tecken på psykisk ohälsa hos din American Bully, till exempel depression eller ångest, är det viktigt att söka veterinärvård så snart som möjligt för att få rätt behandling.

Om skribenten

Senaste artiklarna

 • Orijen Original Hundfoder: Bästa valet för Din Hund?

  Orijen Original Hundfoder: Bästa valet för Din Hund?

  Letar du efter högkvalitativt hundfoder som ger näring och energi åt din fyrbenta vän? Vi har undersökt Orijen Adult Original Hundfoder och det verkar vara ett utmärkt val. Detta hundfoder består av en blandning av protein från kyckling, ägg, fisk och kalkon. Innehållet av kött, organ, brosk och ben återspeglar den kost din hund skulle…

  Read more

 • Är torrfoder billigare än andra hundfoder?

  Är torrfoder billigare än andra hundfoder?

  Att välja rätt hundfoder är viktigt för att hålla din hunds hälsa i toppskick. När det gäller priset kan det vara en utmaning att avgöra om torrfoder faktiskt är billigare än andra typer av hundfoder som finns på marknaden. Denna artikel kommer att jämföra kostnaden för torrfoder med andra alternativ och överväga faktorer som påverkar…

  Read more

 • Torrfoder eller råfoder: Allt behöver du veta

  Torrfoder eller råfoder: Allt behöver du veta

  När det kommer till att välja foder för din hund, kan det ibland vara svårt att veta vad som är det bästa alternativet. Det finns främst två typer av hundfoder: torrfoder och råfoder. Torrfoder består oftast av pressade pellets som innehåller en balanserad blandning av näringsämnen som din hund behöver. Råfoder, å andra sidan, innehåller…

  Read more