Bästa kattmaten för Brittiskt korthår [2023]

Skribent:

Publiserad:

Uppdaterad:

Brittisk korthårig

Affiliate Disclaimer

As an affiliate, we may earn a commission from qualifying purchases. We get commissions for purchases made through links on this website from Amazon and other third parties.

Kattmat är avgörande för din katts hälsa och livskvalitet. Att välja rätt kattmat för din katt kan vara en utmaning, särskilt när det gäller specifika raser som brittiskt korthår. Brittiska korthårs-katter är kända för sin muskulösa kropp och tjocka päls. Deras unika metabolism och näringsbehov kräver att man ger dem en anpassad diet för att hålla dem friska och aktiva.

Den bästa kattmaten för brittisk korthår är Royal Canin Brittisk korthår. Det finns många kattmatsalternativ på marknaden som är speciellt utformade för dessa unika katter. När du väljer bästa kattmaten för ditt brittiska korthår ska du leta efter en produkt med högkvalitativa ingredienser, rätt näringsprofil och uppfylla rasens specifika behov. Katter är obligatoriska köttätare, så det är viktigt att kattmaten innehåller tillräckligt med animaliskt protein.

Andra viktiga faktorer att tänka på när du köper kattmat inkluderar att undvika konstgjorda färgämnen och smaktillsatser samt kontrollera att kattmaten är lämplig för din katts ålder, vikt och aktivitetsnivå. Det är också bra att ha i åtanke att dina individuella katts preferenser kan spela in, eftersom katterna kan vara kinkiga med vad de äter.

Vi har lagt ner otaliga timmar på att forska och testa olika kattmatsalternativ för att hitta de bästa lösningarna för att tillgodose brittiska korthårs-katter. Innehållet i vår artikel hjälper dig att göra ett diskriminerande val för din katts hälsa och välmående.

Bästa kattmaten för Brittiskt korthår

Vi har sammanställt en lista över de bästa kattmatsprodukterna för brittiskt korthår.

Köpguide

Vi har satt ihop en köpguide för att hjälpa dig att välja den bästa kattmaten för din Brittiska korthårs-katt. Här är några viktiga funktioner som vi rekommenderar att titta på:

Näringsinnehåll

Det är viktigt att den kattmat du väljer har rätt näringsinnehåll för att uppfylla de specifika behoven hos en Brittisk korthårs-katt. Det innebär att den ska innehålla en bra balans av protein, fett och kolhydrater, samt alla nödvändiga vitaminer och mineraler.

Ingredienser

Undersök ingredienserna i de olika kattmatprodukterna. Det är viktigt att den kattmat du väljer innehåller högkvalitativa och naturliga ingredienser. Tänk även på att undvika tillsatser och konserveringsmedel, som kan vara skadliga för din katt.

Anpassad för ålder och livsstil

Kattmaten du väljer bör vara anpassad för din katts ålder, vikt och aktivitetsnivå. Brittiska korthårs-katter kan ha olika behov beroende på om de är unga kattungar, vuxna eller seniorer, och om de är inomhus- eller utomhuskatter.

Pris och kvalitet

Det är viktigt att jämföra pris och kvalitet när du väljer kattmat. Högkvalitativa produkter kan vara dyrare, men kan också erbjuda mer näring och bättre ingredienser för din katt. Gör en ordentlig jämförelse mellan de olika alternativen och deras innehåll för att göra ett bra val för din pälskling.

Genom att överväga dessa funktioner och jämföra de olika kattmatsalternativen, kommer du att kunna hitta det bästa valet för din Brittiska korthårs-katt och se till att de får den näring de behöver för att växa och vara friska.


Royal Canin Brittisk Korthårig för fullvuxna katter

Denna kattmat är ett utmärkt val för dig som har en brittisk korthårskatt. Den har en bra balans mellan smak, näring och pris. Den är gjord med högkvalitativa ingredienser som är noggrant utvalda för att ge din katt de näringsämnen de behöver för att hålla sig friska och glada

Fördelar

 • Anpassad proteinhalt för bibehållande av muskelmassan
 • Omega-3-fettsyror (EPA och DHA) för att stödja ben och leder
 • Speciellt utformade bitar för brittiska korthårskatter

Cons

 • Majs och gluten som ingredienser
 • Begränsad smakval: endast fjäderfä

När vi provade Royal Canin Brittisk korthårig vuxen kattmat märkte vi att vår katt verkligen uppskattade den unika utformningen av bitarna. Den stora, kurviga formen på bitarna gör det lätt för katten att greppa och tugga. Detta uppmuntrar god munhygien och hjälper till att hålla deras tänder i gott skick.

Denna kattmat innehåller anpassade halter av protein och L-karnitin som hjälper till att upprätthålla kattens muskelmassa och underlättar en hälsosam fettmetabolism. Dessutom bidrar omega-3 (EPA och DHA) till att stödja kattens ben och leder. Detta är särskilt viktigt för brittiska korthårskatter, som har en robust kroppsbyggnad och behöver extra stöd för att hålla sig friska och aktiva.

Som helhet tyckte vi att Royal Canin Brittisk korthårig vuxen kattmat är ett bra val för din brittiska korthår. Det är viktigt att notera att vissa ingredienser (såsom animaliska fetter, majs och gluten) kan vara mindre önskvärda för vissa katter. Om din katt har specifika allergier kan det vara värt att leta efter en kattmat med mer begränsat antal ingredienser. Men för många katter kommer denna produkt att erbjuda en god smak och näring för att hålla dem friska och nöjda.


Royal Canin Brittisk Korthårig för kattungar

Det här torrfodret är ett utmärkt val för brittiska korthårs kattungar med en balanserad näring och bra stöd för deras immunsystem och matsmältning

Fördelar

 • Stöder immunsystemet med antioxidanter och E-vitamin
 • Främjar en hälsosam matsmältning med högkvalitativa proteiner och prebiotika
 • Särskilt anpassad till brittiska korthårs kattungars unika behov

Cons

 • Något dyrare än andra kattmat märken
 • Förpackningen är inte återförslutningsbar
 • Kan vara svårt att hitta i lokala djuraffärer

Det här torrfodret är ett utmärkt val för brittiska korthårs kattungar med en balanserad näring och bra stöd för deras immunsystem och matsmältning.

Detta Royal Canin British Shorthair torrfoder är skräddarsytt för att möta de specifika näringsbehoven hos brittiska korthårs-kattungar. Kattungarna gillar verkligen gillar smaken av detta foder, och har haft en god tillväxt och utveckling sedan vi började använda det.

Det patenterade antioxidantkomplexet inkluderar viktiga E-vitaminer för att stärka kattungens naturliga immunförsvar, medan de högkvalitativa proteinerna och prebiotika stödjer en hälsosam tarmflora och matsmältning. Vi har observerat att vår kattunge har mindre matsmältningsbesvär jämfört med andra märken vi har provat.

En av nackdelarna med detta torrfoder är att det är något dyrare än många andra märken på marknaden. Förpackningen är inte heller återförslutningsbar, vilket kan påverka färskheten om det inte förvaras på rätt sätt. Det kan också vara svårt att hitta detta märke i vissa lokala djuraffärer, men det är enkelt att beställa online.

Sammanfattningsvis tycker vi att Royal Canin British Shorthair kattungemat är ett utmärkt val för brittiska korthårs kattungar. Dess unika anpassning till deras behov och de många fördelarna det erbjuder för immunsystemet och matsmältningen, väger upp för eventuella nackdelar.

Relaterade artiklar

Vanliga frågor

Hur stora blir brittiska korthår?

Brittiska korthår är en medelstor till stor kattras. Hanar väger vanligtvis mellan 5 och 8 kg, medan honor ligger mellan 4 och 6 kg. Vuxna katter når sin fulla storlek vid 3-4 års ålder.

Vilken typ av foder passar bäst för brittiskt korthår?

Brittiskt korthår har tendens att lägga på sig vikt, så det är viktigt att ge dem ett foder av hög kvalitet, med en bra balans mellan protein, fett och kolhydrater. Fodret bör även vara anpassat för deras specifika näringsbehov och ålder. Kronisk njursjukdom och övervikt kan förebyggas genom att sådana näringsbehov beaktas.

Är Royal Canin ett bra val för brittiska korthår?

Royal Canin erbjuder en rad kattmat som är speciellt utformad för brittiskt korthår. De har utvecklat ett foder som innehåller rätt mängd av protein, fett och kolhydrater samt viktiga näringsämnen, vitaminer och mineraler. Vi anser att Royal Canin är ett bra val, men det är alltid bäst att också konsultera din veterinär för personliga rekommendationer.

Vilka är de våtfodret för brittiskt korthår?

Våtfoder kan vara ett bra komplement till torrfoder för brittiska korthår eftersom det hjälper till att förhindra uttorkning och njurproblem. Några populära märken av våtfoder inkluderar Applaws, Gourmet och Hill’s Science Plan. Var noga med att välja ett foder som är anpassat för din katts näringsbehov, och introducera det gradvis i deras diet.

Kan brittisk korthår vara utekatter?

Brittiska korthår kan vara utekatter, men de rekommenderas ofta att vara inomhuskatter på grund av deras tamhet och vänliga natur. Om du väljer att låta din brittiska korthår vara ute bör du se till att de är vaccinerade och har tillgång till en säker utomhusmiljö. En kattlucka kan installeras för att de lätt kan komma in och ut.

Behöver brittiska korthår några speciella kosttillskott?

Generellt sett behöver brittiska korthår inte några speciella kosttillskott om de får ett balanserat och näringsrikt foder. Dock kan vissa katter behöva extra stöd, såsom tillskott för ledhälsa, pälskondition eller immunförsvar. Tala med din veterinär om detta för att få rätt vägledning.

Om skribenten

Senaste artiklarna

 • Orijen Original Hundfoder: Bästa valet för Din Hund?

  Orijen Original Hundfoder: Bästa valet för Din Hund?

  Letar du efter högkvalitativt hundfoder som ger näring och energi åt din fyrbenta vän? Vi har undersökt Orijen Adult Original Hundfoder och det verkar vara ett utmärkt val. Detta hundfoder består av en blandning av protein från kyckling, ägg, fisk och kalkon. Innehållet av kött, organ, brosk och ben återspeglar den kost din hund skulle…

  Read more

 • Är torrfoder billigare än andra hundfoder?

  Är torrfoder billigare än andra hundfoder?

  Att välja rätt hundfoder är viktigt för att hålla din hunds hälsa i toppskick. När det gäller priset kan det vara en utmaning att avgöra om torrfoder faktiskt är billigare än andra typer av hundfoder som finns på marknaden. Denna artikel kommer att jämföra kostnaden för torrfoder med andra alternativ och överväga faktorer som påverkar…

  Read more

 • Torrfoder eller råfoder: Allt behöver du veta

  Torrfoder eller råfoder: Allt behöver du veta

  När det kommer till att välja foder för din hund, kan det ibland vara svårt att veta vad som är det bästa alternativet. Det finns främst två typer av hundfoder: torrfoder och råfoder. Torrfoder består oftast av pressade pellets som innehåller en balanserad blandning av näringsämnen som din hund behöver. Råfoder, å andra sidan, innehåller…

  Read more