Vilka typer av American Bully finns det? En översikt av alla varianter.

Skribent:

Publiserad:

Uppdaterad:

sex stycken american bullies

Affiliate Disclaimer

As an affiliate, we may earn a commission from qualifying purchases. We get commissions for purchases made through links on this website from Amazon and other third parties.

Vilka typer av American Bully finns det? American bully är en hundras som relativt nyligen introducerades och har blivit populär över hela världen. De är kända för att vara kärleksfulla, intelligenta och sociabla hundar som älskar uppmärksamhet. Det finns emellertid flera olika typer av American Bullies som är värda att lära känna.

American Bullyhar avlats fram genom korsning av olika raser, inklusive engelsk bulldogg, amerikansk pitbullterrier och vissa andra raser. Dessa korsningar har lett till olika typer och storlekar av American Bully, vilket gör det möjligt för hundägare att välja den som passar bäst för deras behov och livsstil.

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på olika typer av American Bullies och utforska deras unika egenskaper.

Historia och Bakgrund

American Bully är en relativt ny ras som har blivit populärare under de senaste åren. Den har sitt ursprung i amerikansk pitbullterrier, och avlades ursprungligen för att likna denna men med mindre aggressivitet och mer av American Bulldoggens egenskaper, såsom mindre skallstorlek och ett mildare temperament (Domesticerat).

För att skapa American Bully korsade man in andra raser, såsom engelsk bulldogg, American Bulldog och Olde English Bulldogge. Målet med aveln har varit att få fram en hundras som liknar amerikansk pitbullterrier men med ett mildare temperament och fler egenskaper som är lämpliga för en familjehund (Moderna Djurförsäkringar).

Intresset för American Bully började växa under 1990-talet i USA och rasen blev snart en av de mest populära hundraserna. Den imponerande fysiken och dess vänliga och utåtriktade personlighet har bidragit till dess ökade popularitet (Djur.nu).

Ursprungligen erkändes American Bully som en hundras av United Kennel Club. Rasen är en blandras som skapats av flera olika raser, inklusive american pitbullterrier, american staffordshireterrier, american bulldogs, american mastiffs och american bull terriers (SverigesVeterinärer.se).

Standard American Bully

Standard American Bully är en av de mest kända typerna av American Bully. Denna hundras karaktäriseras av sin robusta och muskulösa kropp, med en stark och bred kroppsställning.

Den här typen av American Bully delar samma grundläggande egenskaper som andra varianter, men det som skiljer dem åt är deras storlek och proportioner. Standard American Bully är en medelstor hund, med möjligt vuxenhöjd mellan 43-51 cm för hanar och 40-48 cm för honor, som mäts till manken.(källa).

Till det yttre har Standard American Bully ett kraftfullt huvud med breda käkar och en kort, bred nos. Ögonen är väl isär och öronen kan vara naturligt upprättstående eller kupade.

När det gäller temperament är Standard American Bully känd för sitt trevliga och lojala personlighetsdrag. De är kärleksfulla och tillgivna gentemot sin familj, men kan även vara reserverade mot främlingar, vilket gör dem lämpliga som familjehundar och beskyddare. Socialisering och träning är viktigt för att säkerställa en väluppfostrad hund med goda beteenden.

Sammanfattningsvis utmärker sig Standard American Bully genom sin muskulösa kroppsbyggnad, balanserade proportioner och lojala natur. För dem som söker en stark och kärleksfull hundras är Standard American Bully ett utmärkt val.

Classic American Bully

American Bully är en hundras som föddes ur en kombination av amerikansk Staffordshireterrier och amerikansk pitbullterrier. De finns i flera olika storlekar, inklusive klassiska American Bully. Klassiska American Bully är generellt mellanstora hundar och en av de mer populära storlekarna inom rasen.

En mellanstor american bully av typen klassiska eller standard blir vanligtvis mellan 33-53 cm i mankhöjd och väger 24-45 kg(Hundmänniska.se). Med sitt kraftiga och muskulösa utseende är de ändå välproportionerliga och ger intrycket av styrka och smidighet. Deras päls är slät, ha en viss grovhet och finns i alla färger och mönster utom albino och merle(Djurportal.se).

Temperamentsmässigt är klassiska American Bully kända för att vara vänliga, lojala och sociala hundar som älskar att vara nära människor(NetPet). De är ofta glada, utåtriktade, stabila och självsäkra hundar som trivs med barn och andra hundar(Domesticerat). Deras intelligens och vilja att behaga gör dem lätta att träna, vilket gör dem till utmärkta husdjur för både erfarna och oerfarna hundägare.

Det är viktigt att ge en klassisk American Bully regelbunden motion och mental stimulans för att säkerställa en lycklig och hälsosam hund. Det är också viktigt att förstå att American Bully, precis som alla andra hundraser, kan ha vissa hälsoproblem. Genetiska problem som höft- och armbågsdysplasi och hjärtproblem kan förekomma inom rasen, men genom att välja en ansvarsfull uppfödare och genom att utföra regelbundna hälsokontroller kan många av dessa problem förhindras eller behandlas.

Pocket American Bully

En Pocket American Bully är den minsta varianten av American Bully-raser. De har en kortare höjd än de andra varianterna och är mycket muskulösa för sin storlek. En hane har en höjd mellan 14 och 17 tum (36 till 43 cm), medan en hona är 13 och 16 tum (33 till 41 cm) hög (PitBullTribe.com).

Pocket American Bully är resultatet av korsning mellan American Bully med en Patterdale terrier. Detta gör att de behåller vanliga egenskaper från American Pitbull Terrier i en kompaktare paket (Betterpet.com). Eftersom de är en relativt ny designer-ras, är pocket-bullies fortfarande ganska sällsynta och valparna kan ofta vara dyra.

Även om de är små, har Pocket American Bullies ett stabilt och starkt temperament. De är kända för att vara lojala och tillgivna mot sina ägare, samt vänliga mot både människor och andra hundar. De är också intelligenta och träningsbara, vilket gör att de kan anpassa sig bra till olika situationer och miljöer.

Ägare av Pocket American Bullies bör vara beredda på att engagera sig i daglig motion och mental stimulering för att hålla dessa aktiva hundar glada och sunda. Det rekommenderas också att bekanta sig med rasspecifika hälsoproblem och att följa rutinmässiga veterinärkontroller (WorldDogFinder).

XL American Bully

XL American Bully är en typ av American Bully som kännetecknas av sin större storlek jämfört med andra varianter av rasen. Dessa hundar är kraftfulla, muskulösa och har ett imponerande utseende, men är samtidigt känt för att vara godmodiga och kärleksfulla familjehundar. Enligt The American Bully, är de tåliga, lugna och skonsamma med barn.

XL American Bully-hundar väger vanligtvis mellan 45 och 70 kg och har en höjd från 48 till 71 cm i mankhöjd. Trots sin storlek behöver de regelbunden träning och stimulans för att upprätthålla en hälsosam kropp och sinne.

Rasen kräver minimal pälsvård, men det rekommenderas att borsta dem regelbundet för att hålla deras korta, blanka päls i gott skick. XL American Bullies är känt för att vara en intelligent ras, vilket gör dem relativt enkla att träna och socialisera. Här är några egenskaper av XL American Bully:

 • Storlek: 48-71 cm i mankhöjd och väger mellan 45-70 kg
 • Temperament: Godmodig, kärleksfull, tålig och lugn
 • Träning: Kräver regelbunden träning och mental stimulans
 • Pälsvård: Minimal, kort och blank päls

När det gäller kost och näring, bör XL American Bully hundars diet vara balanserad och näringsrik för att stödja deras stora kroppar och snabba tillväxt. Det är viktigt att ge dem högkvalitativt hundfoder anpassat för stora raser.

Extreme American Bully

Extreme American Bully är en av de populära typerna av American Bully och är känd för sin muskulösa och kraftfulla kroppsstruktur. Denna variant av rasen skiljer sig från de andra typerna, som Pocket, Standard, Classic och XL, genom att ha mer överdrivna fysiska drag och en starkare kropp.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Extreme American Bully är dess stora huvud, som är proportionellt större än kroppen och ger den en imponerande och distinkt utseende. Vidare har dessa hundar också en bred bröstkorg och kraftiga ben, vilket ger dem en ytterligare atletisk look.

Trots sin kraftfulla utseende är Extreme American Bully känd för att vara en mycket lojal, vänlig och social hund. Denna ras är populär bland hundägare eftersom den har ett stabilt och utmärkt temperament, vilket gör dem till bra familjehundar. Det är dock viktigt att komma ihåg att dessa hundar kräver en erfaren och engagerad ägare som kan bemästra auktoritet och ge hunden ordentlig träning och mental stimulans.

Sammanfattningsvis är Extreme American Bully en hundras som kombinerar en kraftfull och muskulös kroppsbyggnad med ett utmärkt temperament och en stark lojalitet till sin familj. Om du tänker skaffa en sådan hund, se till att du är beredd att erbjuda den den tid, ansträngning och engagemang som krävs för att hålla din hund lycklig och frisk.

Temperament och Personlighet

American Bully

American Bully är en kärleksfull, intelligent och social hundras som älskar uppmärksamhet. De är ofta glada, utåtriktade, stabila och självsäkra hundar som trivs i familjekretsar (Domesticerat). Trots sin muskulösa kroppsbyggnad och dominanta personlighet är de milda och kärleksfulla mot människor och har ett mjukt temperament (My Race).

American Bully är också mycket atletiska och energiska, vilket gör att de kan delta i aktiviteter såsom agility, lydnad och viktlyftning (Mindgem). De älskar att tillbringa tid med sina ägare och kan vara mycket lekfulla. Denna ras klarar sig bra i familjemiljöer och trivs i hem med extra utomhusutrymme (My Race).

Även om American Bully ser kraftfulla och tuffa ut, är de väldigt vänliga och familjekära hundar och tycker ofta mycket om barn (Moderna Djurförsäkringar). De fungerar också ofta bra med andra djur i det egna hemmet. Däremot kräver dessa hundar en bestämd, lugn och konsekvent ägare för att kunna hantera sin energi och självständighet på bästa sätt.

Hälsa och Skötsel

American Bullies är en robust hundras, men de kan också vara benägna att vissa hälsoproblem. En del av dessa problem kan vara hypotyreos, höftledsdysplasi och ögonsjukdomar Djurportal.se. Det är viktigt att ägarna är medvetna om dessa risker och att regelbundna veterinärkontroller genomförs för att upprätthålla en god hälsa.

Skötseln av American Bully innefattar regelbunden pälsborstning, eftersom de har kort och glänsande päls Mindgem.se. Det är också viktigt att se till att deras tänder och öron kontrolleras och rengörs regelbundet för att förebygga infektioner.

Angående motion bör American Bullies få tillräckligt med fysisk aktivitet för att hålla dem friska. Det innebär dagliga promenader, lekstunder och möjligen agilityträning, om hunden visar intresse för det.

När det gäller kost är det viktigt att ge din American Bully balanserad, näringsrik mat. Eftersom deras muskulösa kropp bygger på en hög proteininnehåll, bör ägarna se till att de serverar anpassad mat för deras aktivitetsnivå, ålder och vikt.

Uppfödning och anskaffning

American Bully finns i flera olika typer, såsom Standard, Classic, XL, Extreme Bully och Pocket. Varje typ har sin egen unika kroppsstruktur och storlek, vilket ger uppfödare möjlighet att fokusera på olika aspekter av rasen (Bullhundar iFokus) .

Rasen har sitt ursprung i blandningen av American Pit Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Fransk Bulldogg, Engelsk Bulldogg, Old English Bulldogg och Amerikansk Bulldogg (Djurportal.se). Att välja en ansvarsfull uppfödare är viktigt för att säkerställa att man får en frisk och välanpassad hund.

Svenska Kennelklubben (SKK) erbjuder stöd och råd i frågor som rör avel och uppfödning, och arbetar för att se till att verksamheten bedrivs på ett sätt som gynnar både den enskilda hunden och rasen i stort (SKK) . Att följa deras riktlinjer och rekommendationer kan vara ett bra sätt att säkerställa att man skaffar en American Bully från en ansvarsfull och kunnig uppfödare. Dock är rasen är inte godkänd av Svenska Kennelklubben.

Ägare till American Bully kan förvänta sig en kärleksfull, intelligent och social hund med en stark lojalitet och tillgivenhet mot sin familj (Domesticerat). För att hjälpa hunden att nå sin fulla potential, rekommenderas det att ägaren investerar tid i att ge hunden regelbunden träning, aktivering och stimulans.

Om skribenten

Senaste artiklarna

 • Orijen Original Hundfoder: Bästa valet för Din Hund?

  Orijen Original Hundfoder: Bästa valet för Din Hund?

  Letar du efter högkvalitativt hundfoder som ger näring och energi åt din fyrbenta vän? Vi har undersökt Orijen Adult Original Hundfoder och det verkar vara ett utmärkt val. Detta hundfoder består av en blandning av protein från kyckling, ägg, fisk och kalkon. Innehållet av kött, organ, brosk och ben återspeglar den kost din hund skulle…

  Read more

 • Är torrfoder billigare än andra hundfoder?

  Är torrfoder billigare än andra hundfoder?

  Att välja rätt hundfoder är viktigt för att hålla din hunds hälsa i toppskick. När det gäller priset kan det vara en utmaning att avgöra om torrfoder faktiskt är billigare än andra typer av hundfoder som finns på marknaden. Denna artikel kommer att jämföra kostnaden för torrfoder med andra alternativ och överväga faktorer som påverkar…

  Read more

 • Torrfoder eller råfoder: Allt behöver du veta

  Torrfoder eller råfoder: Allt behöver du veta

  När det kommer till att välja foder för din hund, kan det ibland vara svårt att veta vad som är det bästa alternativet. Det finns främst två typer av hundfoder: torrfoder och råfoder. Torrfoder består oftast av pressade pellets som innehåller en balanserad blandning av näringsämnen som din hund behöver. Råfoder, å andra sidan, innehåller…

  Read more