Kan hundar äta grönkål

Author:

Published:

Updated:

Grönkål i en skål och på en bänk

Affiliate Disclaimer

As an affiliate, we may earn a commission from qualifying purchases. We get commissions for purchases made through links on this website from Amazon and other third parties.

Ja, det är faktiskt bra för hundar att äta grönkål. Grönkål är rikt på vitaminer och mineraler och kan hjälpa till att stärka hundens immunförsvar. Det är också ett bra käll till fiber och kan hjälpa till att hålla magen frisk. Det är viktigt att ge grönkål i begränsade mängder och att alltid konsultera en veterinär innan man ger sin hund något nytt att äta. Det är också bra att skölja grönkålen noga och att skära bort stjälkar och stammar innan man ger den till hunden.

Hur mycket grönkål kan hundar äta?

Det är viktigt att begränsa mängden grönkål som en hund äter eftersom den kan innehålla oxalsyra, som kan vara skadligt för hundar i större mängder. En liten mängd grönkål kan vara bra för hundar som tillskott till deras vanliga kost. Det är viktigt att komma ihåg att grönkål inte ska ersätta hundens vanliga foder utan endast fungera som ett tillskott. Vill du meta mer specifikt gällande din egen hund, så bör du ta kontakt med en veterinär.

Vilka näringsämnen innehåller grönkål

Vitamin/mineralMängd per 100 gram
Vitamin A961 IU
Vitamin C80,4 mg
Vitamin K547,1 µg
Kalium299 mg
Kalcium93 mg
Fosfor47 mg
Magnesium21 mg
Järn1,8 mg
Zink0,3 mg
Näringsinnehåll i grönkål

Det är viktigt att känna till att dessa siffror kan variera beroende på faktorer som odlingsmetoder, gödning och växtens ålder. Grönkål innehåller också andra viktiga näringsämnen som protein, kolhydrater och fett, men mängden av dessa varierar också. Grönkål är en bra källa till många viktiga näringsämnen och kan vara ett bra tillskott i en hunds kost.

Hur tillagar man grönkål till hunden

Det finns olika sätt att tillaga grönkål till en hund. Här är några förslag:

 1. Skär bort stjälkar och stammar och skölj grönkålen noga. Skär sedan grönkålen i små bitar och blanda den med hundens vanliga hundfoder.
 2. Koka grönkålen i en liten mängd vatten i några minuter, tills den blir mjuk. Låt den svalna och blanda den sedan med hundens vanliga mat.
 3. Rosta grönkålen i ugnen tills den blir mjuk och krispig. Låt den svalna och blanda den sedan med hundens vanliga mat.

Som vi nämnde tidigare ska grönkål inte ersätta hundens vanliga foder utan endast fungera som ett tillskott.

About the author

Senaste artiklarna

 • Orijen Original Hundfoder: Bästa valet för Din Hund?

  Orijen Original Hundfoder: Bästa valet för Din Hund?

  Letar du efter högkvalitativt hundfoder som ger näring och energi åt din fyrbenta vän? Vi har undersökt Orijen Adult Original Hundfoder och det verkar vara ett utmärkt val. Detta hundfoder består av en blandning av protein från kyckling, ägg, fisk och kalkon. Innehållet av kött, organ, brosk och ben återspeglar den kost din hund skulle…

  Read more

 • Är torrfoder billigare än andra hundfoder?

  Är torrfoder billigare än andra hundfoder?

  Att välja rätt hundfoder är viktigt för att hålla din hunds hälsa i toppskick. När det gäller priset kan det vara en utmaning att avgöra om torrfoder faktiskt är billigare än andra typer av hundfoder som finns på marknaden. Denna artikel kommer att jämföra kostnaden för torrfoder med andra alternativ och överväga faktorer som påverkar…

  Read more

 • Torrfoder eller råfoder: Allt behöver du veta

  Torrfoder eller råfoder: Allt behöver du veta

  När det kommer till att välja foder för din hund, kan det ibland vara svårt att veta vad som är det bästa alternativet. Det finns främst två typer av hundfoder: torrfoder och råfoder. Torrfoder består oftast av pressade pellets som innehåller en balanserad blandning av näringsämnen som din hund behöver. Råfoder, å andra sidan, innehåller…

  Read more